Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Verstappen kent ideale strategie voor GP Canada

Max Verstappen kan volgens Pirelli profiteren van de snelst mogelijke strategie in Canada. De Nederlander beschikt over de juiste banden, mits het een compleet droge race wordt.

Pirelli canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft het droog of gaat het regenen? Voorlopig heeft het er alle schijn van dat het flink los zal gaan tijdens de Grand Prix van Canada. Mocht het toch de hele race droog blijven, dan beschikt Max Verstappen over de best mogelijke strategie. Dat is althanks de mening van bandenleverancier Pirelli. 

Want de Italiaanse bandenfabrikant denkt dat een tweestopper de manier is om de race in Montreal aan te vliegen. Beginnen op de mediums en vervolgens twee stints op de harde banden is daarbij de snelste manier aldus Pirelli. Ook is het mogelijk om op de mediums te beginnen en vervolgens na één stint op de harde band, te eindigen op opnieuw de medium banden. Voor de topteams zal dit echter vrijwel onmogelijk zijn, aangezien zij allemaal nog maar één set mediums over hebben. Een eenstopper is mogelijk, maar vereist wel extreem goed bandenmanagement. 

In onderstaand overzicht vind je de, volgens Pirelli, meest gangbare strategieën. Hierin is de kans op regen niet meegenomen. Mocht er een flinke regenbui komen voor of tijdens de Grand Prix, kunnen de strategieën uiteraard de prullenbak in en zullen de intermediates of full-wets van stal gehaald moeten worden.

Tekst loopt verder onder de foto.

Beschikbare banden

Welke banden heeft iedereen dan nog over? Max Verstappen beschikt nog over één nieuwe set mediums en twee nieuwe sets hards. Hierdoor lijkt de snelste strategie ook de beste voor de Nederlander. Veel verschil zal dat echter niet maken, want ook George Russell beschikt over dezelfde sets nieuwe banden.

Voor McLaren is het een ander verhaal. Zowel Lando Norris als Oscar Piastri hebben geen nieuwe sets harde banden meer over. Al hebben Norris en Piastri slechts één rondje gereden op de harde banden. Verder beschikken beide coureurs wel nog over een nieuwe set mediums. Sergio Perez kan de aanval openen, want hij beschikt nog over twee nieuwe sets softs, die zijn overgebleven uit de kwalificatie. 

Qua regenbanden kunnen we kort zijn. Vrijwel alle coureurs hebben vier nieuwe sets intermediates en twee nieuwe sets full-wets beschikbaar. Alleen Zhou Guanyu heeft drie nieuwe sets intermediates. De Chinees gebruikte een extra set tijdens de vrije training en moet het dus doen met slechts drie nieuwe sets en één gebruikte. Beide McLaren-coureurs hebben slechts één nieuwe set full-wets over. Wel hebben zij nog een gebruikte set van de blauwe band achter de hand. 

Bekijk hieronder welke droogweerbanden elke coureur nog over heeft.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen