Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kijk uit naar 'gekkenhuis' in Zandvoort

Max Verstappen is vanzelfsprekend onderwerp van gesprek tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland. De Red Bull-coureur kijkt met veel enthousiasme uit naar de race op Circuit Zandvoort.

Na een ultra dominant GP-weekend in België, mag Max Verstappen enkele dagen later weer aan de bak. Hij hoopt wederom te kunnen domineren, want dit weekend rijdt hij voor zijn thuispubliek in Zandvoort. Vooruitblikkend op de GP van Nederland rekent Verstappen zich zeker nog niet rijk. Zo dominant als hij afgelopen weekend was, zo pittig kan het volgens hem dit weekend wel eens worden. "Na het succesvolle weekend in Spa kijk ik enorm uit naar de Nederlandse Grand Prix. In Zandvoort is er veel meer downforce nodig, hierdoor zal het lastiger voor ons worden om dominant te zijn. Ik verwacht dat Ferrari hier sterk zal zijn." Een overwinning is niet het allerbelangrijkste voor Verstappen. Hij wil vooral een mooi aantal punten scoren in de strijd om de wereldtitel. "Natuurlijk wil ik een goed resultaat, maar het belangrijkste is om altijd punten te scoren. Laten we hopen dat we het goed kunnen doen in Nederland."

Max, Max, Max super Max, Max

In Zandvoort zullen alle fans hun vizier natuurlijk gericht hebben op publiekslieveling Verstappen. Alhoewel hij zelf zoveel mogelijk in de luwte wil blijven, kan hij niet wachten op het weekend. "Het wordt mooi om mijn familie hier bij me te hebben als support en ik ga gewoon genieten van het weekend met alle fans. Het wordt echt een compleet gekkenhuis", aldus de regerend wereldkampioen. Teamgenoot Sergio Perez is eveneens benieuwd naar al die Nederlandse fans. "Zij zijn geweldig voor het team en hun steun aan Max is crazy ! Het is geweldig. Het is mooi om weer terug te zijn in Zandvoort. Het is een mooi en uitdagend circuit." Toch is er voor Checo werk aan de winkel, zo beseft hij maar al te goed. "We hopen het momentum dat we in België hadden vast te kunnen houden en zullen die race analyseren om er achter te komen hoe ik dichter op Max kan komen. Ik wil sterker terugslaan. Ik heb werk te doen en wil blijven pushen", aldus de teamgenoot van Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"