Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen klaar voor de strijd: "Ik kijk er naar uit om te gaan racen"

Het moge duidelijk zijn dat Red Bull een prima testdriedaagse achter de rug heeft. Vanuit het Oostenrijkse kamp komen alleen maar positieve geluiden, zo ook van de Nederlandse ster Max Verstappen. Als het aan hem ligt kan die eerste race van het seizoen niet snel genoeg komen.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen sloot de eerste testdag in Bahrein af met de snelste tijd. Dat zegt tijdens de testdagen niet veel, maar de manier waarop die tijd tot stand kwam des te meer. De Nederlander en zijn team blaken van het zelfvertrouwen en de RB16B lijkt op rails te rijden.

De zondag verliep volgens de Nederland, net als de andere dagen overigens, vlotjes. "Het was wederom een goede dag en we hebben ons hele programma af kunnen werken", klinkt hij na afloop van de testdagen positief. "De omstandigheden waren wat anders dan op vrijdag (toen Max ook testte, red.), dus we moesten de wagen wat aanpassen gedurende de dag."

"Vanuit onze kant verliep alles echter erg smooth, zoals eigenlijk de hele test is verlopen. Ik denk dat we mogen zeggen dat het een goed weekend is geweest, maar natuurlijk geeft dat geen garanties. Bovendien werken alle teams weer andere testprogramma's af."

De komende dagen en weken gaat Red Bull de wagen verder perfectioneren, zodat de Nederlander over twee weken uit de startblokken kan schieten in Bahrein. "We kijken altijd wat er verbeterd kan worden en er zijn zeker nog dingen waar we aan willen werken, maar dat zal voor elk team zo zijn", benadrukt Verstappen.

Over twee weken weet Red Bull of de resultaten van dit weekend garantie geven voor de toekomst. Verstappen heeft er in ieder geval zin in. "Over enige tijd weten we waar we ongeveer staan, maar over het algemeen mag wel gezegd worden dat de auto goed aanvoelt. Ik kijk er naar uit om te gaan racen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull