Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kreeg steun van andere F1-coureurs na straf: "Duidelijk wat iedereen denkt"

Tijdens het Grand Prix-weekend reageerde meerder coureurs al verbolgen op de taakstraf die Max Verstappen kreeg van de FIA. Ook Verstappen zelf kan bevestigen dat eigenlijk alle coureurs dezelfde mening delen.

Verstappen Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was toch wel hét verhaal van het weekend: de taakstraf die Max Verstappen kreeg van de FIA na het gebruik van het woord 'fucked' tijdens de persconferentie van donderdag. Onder meer Lewis Hamilton en Lando Norris lieten vrij duidelijk blijken dat dit nergens op sloeg en Hamilton riep Verstappen zelfs op om de straf te negeren. Verstappen zelf ging over tot een protestactie en sprak vrijwel niet meer tijdens de persconferenties van zaterdag en zondag.

In gesprek met onder meer RacingNews365 gaat Verstappen dieper in op de straf. Verstappen is het er nog altijd niet mee eens en is zelfs van mening dat hij niet overal kan zeggen wat hij wil: "Niet overal tegenwoordig. Ik denk dat wat ik zei niet zo slecht was. Natuurlijk snap ik dat als je het op iemand richt, dat slecht is. Natuurlijk kunnen emoties hoog oplopen. Dat is nog steeds niet oké. Ik begrijp dat, maar ik blijf het belachelijk vinden dat ze dit aan mij hebben gegeven."

Al meteen na de uitspraken, spraken meerdere coureurs zich fel uit tegen de FIA. Die steun voelt Verstappen ook en de Nederlander vindt het fijn dat zijn collega's zich ook uitspreken tegen de straf: "Ja. Natuurlijk spreken sommigen zich wat meer uit dan anderen, maar ik denk dat het over het algemeen vrij duidelijk is wat iedereen denkt."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent