© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen kreeg waarschuwing van wedstrijdleiding voor afsnijden chicane

07 sep. 2018 10:45 René Oudman 7 reacties
Voordat Max Verstappen en Valtteri Bottas met elkaar in de clinch kwamen te liggen, had de Nederlander al een tik op de vingers gekregen. Wedstrijdleider Charlie Whiting erkent dat de Red Bull-coureur in de slotfase van de Italiaanse Grand Prix, voor het incident met Bottas waarvoor hij vijf strafseconden en twee strafpunten op de licentie ontving, werd gewaarschuwd.

Whiting zou Verstappen de zogenaamde 'joker' hebben gegeven, wat de coureurs toestaat om één keer de chicane na het rechte stuk af te snijden. Verstappen sneed deze chicane naar eigen zeggen af omdat hij 'Bottas ineens heel dichtbij' zag komen.

"We konden de joker inzetten als coureurs één van de twee chicanes op het circuit van Monza afstaken, maar daar geen plaatsen mee wonnen", legde Whiting in een Britse mediasessie uit. "Als de rijder voor zijn concurrent blijft omdat hij de chicane heeft afgestoken - wat dus ook een soort voordeel oplevert - dan was het uitdelen van een joker-waarschuwing mogelijk."

"Voor de race hebben we de teams verteld dat alle rijders over één zo'n joker zouden beschikken. Echter, we hebben er ook duidelijk bij gezegd dat als er gigantische voorsprongen werden behaald door het afsteken van de chicane, we de joker over het hoofd zouden zien en direct over zouden gaan tot straffen. In dit geval bleef Verstappen de Mercedes van Bottas net voor. Hij won er geen positie mee, maar bleef zijn concurrent net voor."

De 'joker'-waarschuwing staat zoals gezegd los van de straf die Verstappen uiteindelijk kreeg opgelegd. De strafseconden werden uitgedeeld naar aanleiding van een ander incident.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen