Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt dit jaar unieke F1-kans: "De tijd zal het uitwijzen"

Max Verstappen gaat dit jaar op voor zijn derde Formule 1-wereldtitel. Als hem dat lukt komt hij in een zeer illuster rijtje terecht.

Max Verstappen won zowel in 2021 als in 2022 de Formule 1-wereldtitel en dit jaar is hij de absolute topfavoriet in de strijd om de Formule 1-wereldtitel van 2023. Als hij die favorietenrol waar weet te maken, komt hij terecht in een illuster rijtje met kampioenen . Maar weinig andere F1-coureurs zouden hem dan voor zijn gegaan, maar in drie achtereenvolgende jaren de wereldtitel winnen in de koningsklasse, is al helemaal zeldzaam. Slecht vier coureurs deden dat eerder, namelijk Juan Manuel Fangio (1954 - 1956), Michael Schumacher (2000 - 2003), Sebastian Vettel (2010 - 2012) en Lewis Hamilton (2017 - 2019). Als Verstappen die derde op een rij pakt, dan komt hij dus in een prachtig lijstje terecht. De geschiedenisboeken vertellen ons bovendien dat een vierde wereldtitel dan nagenoeg gegarandeerd is, want bovenstaande coureurs wonnen ook allemaal meteen hun vierde op een rij. In het geval van Schumacher kwam er zelfs nog een vijfde bij!

Verstappen is er niet mee bezig

Maar zelf kan Verstappen weinig met die cijfers. Alhoewel hij natuurlijk maar al te graag voor die derde titel op een rij gaat, houdt hij zich met de statistieken niet bezig, zo laat hij aan de vooravond van het nieuwe F1-seizoen weten in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Als team werken we hard om ervoor te zorgen dat we een kans hebben om opnieuw die wereldtitel te winnen. De tijd zal het echter uitwijzen, want ik denk op dit moment helemaal niet aan dit soort dingen", zo luidt de uitleg van de tweevoudig wereldkampioen. "Als we een competitieve auto hebben, dan is het mogelijk dat het uitkomt, maar op dit moment is het belangrijker dat we ervoor zorgen dat de auto goed presteert en geen problemen heeft. En natuurlijk dat 'ie uiteindelijk ook snel is!", zo voegt Max er al lachend nog aan toe. Voor Verstappen maakt het dan ook niet uit hoe zijn auto eruit ziet. Als 'ie maar snel is! "Voor de shakedown had ik de nieuwe auto nog niet gezien op afbeeldingen of op een andere manier. Ik heb het alleen met mijn team gehad over de upgrades en hoeveel rondetijd dat op zou moeten leveren. Ik had geen foto's gezien want die interesseren me niet. Ik wil alleen maar een snelle auto en hoe deze eruit ziet maakt mij niet uit", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen