Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt mogelijk weer een zwaardere Red Bull in Monaco

Red Bull wil na de problemen tijdens de GP van Spanje niet al te veel risico nemen voor de volgende race op de Formule 1-kalender. Mogelijk worden een aantal gewichtsbesparende onderdelen op de bolides van Max Verstappen en Sergio Perez weer omgewisseld voor de oude, zwaardere onderdelen.

De F1-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez zullen tijdens de Grand Prix van Monaco mogelijk weer wat zwaarder zijn. Red Bull nam voor de GP van Spanje een pakket mee met lichtere onderdelen, maar na problemen bij Verstappen worden er volgens Helmut Marko mogelijk weer wat oude, zwaardere onderdelen gebruikt voor de volgende race van het kampioenschap. Tijdens de race in Barcelona werkte het DRS-systeem van de Nederlander niet naar behoren, waardoor het een zeer frustrerende Grand Prix werd voor de regerend kampioen. Marko legt uit dat Red Bull misschien wat over de limiet is gegaan met de upgrades, waarna er wordt gekeken of er in Monaco niet beter gereden kan worden met de oude onderdelen. "We hebben een grens bereikt. Dan buigen de onderdelen door of hebben ze niet meer de juiste stijfheid.", aldus de man uit Graz bij ORF . In Monaco zal men daarom mogelijk geen risico's nemen: "Twee kilo meer of minder zal het verschil toch niet maken in Monte Carlo."

Horner: 'GP Monaco wordt een unieke uitdaging'

Volgens Christian Horner wordt de GP van Monaco ook zonder upgrades een spannende race. De topteams liggen weer dicht bij elkaar, zo verwacht de teambaas van Red Bull. "Monaco wordt een unieke uitdaging waar veel punten vallen te winnen of juist te verliezen", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. Ook het weer kan hierin een rol spelen. Eerder in het weekend worden er een aantal regenbuien verwacht. "Het ziet er interessant uit", aldus Horner. "Ik denk dat we het allerbeste uit elke sessie moeten gaan halen en dat is een unieke uitdaging op dit circuit. We zagen het bij Charles, die erg veel pech had vorig jaar." "Ik denk dat hij erg snel zal zijn bij zijn thuisrace. We weten dat Max erg snel is daar, Checo ook. Met Mercedes er ook weer bij wordt het een fascinerende Grand Prix."

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"