Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Verstappen krijgt nog twee motor upgrades van Honda dit seizoen

Max Verstappen krijgt in 2019 nog twee performance upgrades van motorleverancier Honda. De Nederlander ontving in Bakoe een eerste, kleine upgrade, maar later dit seizoen volgen nog twee grotere upgrades. Dat liet Red Bull-adviseur Helmut Marko aan RacingNews365 weten.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Motorleverancier Honda werkt met man en macht om het gat naar Mercedes en Ferrari in vermogen te dichten. Nu de betrouwbaarheid onder controle is, kunnen de Japanners zich meer richten op de performance.

Momenteel zijn Max Verstappen en Pierre Gasly bezig aan hun tweede krachtbron. Deze beschikt over een bescheiden 'party mode' die tijdens de kwalificatie gebruikt kan worden. Tevens kan gedurende langere tijd tijdens de race een agressievere motorsetting gebruikt worden.

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet in een exclusief gesprek met RacingNews365 weten dat er nog meer upgrades volgen dit seizoen. "Wat betreft onze krachtbron volgen er nog twee upgrades, die allebei meer vermogen opleveren."

Een grote upgrade staat op de planning vlak na de zomerstop, mogelijk bij de thuisrace van Verstappen in België. Deze moet ook tijdens de kwalificatie een grote stap voorwaarts zijn. "We missen nu in de kwalificatie nog vermogen en een echte party mode, waarover Mercedes en Ferrari wel beschikken. Honda heeft deze nu tot op zekere hoogte", verklaart Marko.

"Honda werkt daar nu hard aan en die party mode gaat er voor ons ook komen. De vraag is alleen wanneer dit exact zal zijn. Tegen ons wordt gezegd dat we uit moeten gaan van de Grand Prix op Spa of die in Monza."

Met medewerking van Joe van Burik

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

4 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen