Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen krijgt op korte termijn meer vermogen van Honda

De Honda-motor van Max Verstappen komt volgens Red Bull nog tien tot twintig pk tekort ten opzichte van Mercedes. Dat gat in vermogen moet op korte termijn gedicht worden, door diverse upgrades.

Dat Honda een grote stap heeft gezet tijdens de winterperiode werd in de afgelopen Grand Prix van Australië duidelijk. Hoe groot deze stap precies is, moet in de komende races duidelijk worden. Volgens diverse bronnen zou de achterstand ten opzichte van Mercedes nog slechts tien tot twintig pk bedragen.

Dit seizoen introduceert Honda minimaal twee grote upgrades, iets dat in lijn ligt met de andere fabrikanten. Omdat de coureurs maximaal drie 'power units' per seizoen mogen gebruiken, moet een motor gemiddeld zeven races meegaan. In de basis houdt dit in dat de eerste grote upgrade voor veel teams bij de Grand Prix van Canada in juni gepland staat.

Max Verstappen bevestigt in gesprek met Ziggo Sport dat er minimaal twee upgrades komen. Daarnaast introduceert Red Bull in de komende races diverse nieuwe onderdelen die het chassis moeten verbeteren en de achterstand op Mercedes moeten reduceren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull