Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt straf en loopt zege mis op virtuele Nordschleife

Max Verstappen is in de vierde ronde van de Digital Nürburgring Endurance Series als vijfde over de streep gekomen. De Nederlander, die zijn virtuele Ferrari 296 GT3 met Max Wenig deelde, deed volop mee om de overwinning, tot hij een straf kreeg na een verdedigende actie.

Verstappen RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Max Verstappen nam zaterdag weer plaats in zijn simulator om aan de Digital Nürburgring Endurance Series mee te doen. De Nederlander won in december de eerste ronde van het kampioenschap en pakte ook nu weer glorieus poleposition. Verstappen reed in de beginfase weg bij zijn naaste belagers, maar moest na een tijdje wel even verdedigen.

En op dat moment ging hij zijn boekje te buiten. Verstappen kreeg een straf voor 'moving under braking', viel terug en kon een overwinning uit zijn hoofd zetten. Meer dan de vijfde plaats zat er uiteindelijk niet in voor hem en teamgenoot Max Wenig, die de laatste stint voor zijn rekening nam.

Verstappen gaat zich nu opmaken voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Van 21 tot en met 23 februari staan de testdagen op het programma in Bahrein, waar een week later ook de eerste Grand Prix wordt georganiseerd.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China