Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kruipt deze winter weer veelvuldig achter zijn simulator

De Formule 1-coureurs zijn begonnen aan hun welverdiende rustperiode tussen de seizoenen door. Dat betekent echter niet dat iedereen weg blijft van het races, zo bewijst Max Verstappen.

Het seizoen is voorbij, wat betekent dat de coureurs uit de koningsklasse van de autosport plots enkele maanden de tijd hebben om zich bovenop iets anders dan het racen te storten. Toch zal Max Verstappen de komende periode weer veelvuldig achter het stuur te vinden zijn, zij het wel online. Pas over iets meer dan drie maanden begint het nieuwe seizoen namelijk traditioneel gezien weer in Melbourne, Australië. In de tussentijd genieten de coureurs zeeën aan vrije tijd, al moet er natuurlijk ook getraind en getest worden. Gevraagd wat hij de komende periode gedurende zijn vrije dagen gaat doen, antwoordt Verstappen als volgt. "De komende maanden zal ik veel in mijn simulator te vinden zijn om sim te racen. In 2020 wil ik aan enkele online kampioenschappen meedoen, maar daar zal ik me eerst voor moeten kwalificeren. Ik wil namelijk aan deze races meedoen omdat ik het verdien en er klaar voor ben. Ik wil niet automatisch worden toegelaten omdat ik een Formule 1-coureur ben", zo is hij eerlijk. "Het is wel een goede manier om voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo behoud ik het eelt op mijn handen, dat ik anders gedurende de winter waarschijnlijk zou kwijtraken", aldus Verstappen tegenover The Sun .

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi