Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen laakt de Britse pers na boegeroep: "Andersom was het een groot drama"

Max Verstappen is dit weekend al enkele keren uitgejoeld door de Britse fans op de Formule 1-tribune. Na de kwalificatie gebeurde dat opnieuw, maar de Nederlander ligt er geen seconde van wakker.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen veroverde in de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië de tweede plek en mocht na afloop op het rechte stuk voor de camera verschijnen. Voor het oog van tienduizenden voornamelijk Britse F1-fans werd hij uitgejoeld toen hij aan het woord was.

In gesprek met de Nederlandse pers wordt de Red Bull-coureur gevraagd naar het gejoel, maar het blijkt al snel dat Verstappen er geen moment van wakker ligt.

"Het is best wel nieuw dat dit gebeurt", vertelt hij tegen onder meer RacingNews365. "Voor mij maakt het niet zoveel uit. Het enige jammere ervan was dat ik het interview niet goed kon verstaan. Verder ben je toch bezig met concentreren op wat je moet doen: hard gaan op het circuit."

"Mij maakt het niet uit dat ik uitgejoeld word. Het is wat het is", zo haalt hij zijn schouders op. Gevraagd of het juist betekent dat de sport heel erg leeft, antwoordt Max met een glimlach. "Of het betekent dat er veel frustratie is! Maar dat is ook mooi toch?"

"In Zandvoort viel het vorig jaar redelijk mee (hoe Lewis uitgejoeld werd, red.). Het is wat het is. Voor mij maakt het niet veel uit en ik ga er ook geen probleem van maken. Ik concentreer me op het rijden. Dat is het belangrijkste."

Verstappen haalt uit naar Britse pers

Toen Hamilton vorig jaar werd uitgejoeld, werd er snel gevraagd door de interviewers van dienst om wat meer respect te tonen. Dit weekend gebeurde dat niet. Moet Hamilton actie ondernemen om ervoor te zorgen dat zijn fans meer respect tonen voor Verstappen? Max haalt opnieuw zijn schouders op en wijst naar de Britse pers, die nu net doen alsof er niets aan de hand is.

"Ik ben er zelf gewoon de persoon niet naar om iemand te forceren om zich uit te spreken. Dat is hetzelfde met de Britse pers. Als het andersom was geweest, dan krijg je er honderd vragen over. Nu is het één vraag en doen ze net alsof het heel normaal is (dat hij wordt uitgejoeld, red.).

"In Zandvoort en Hongarije gebeurde het vorig jaar en toen was het een groot drama. Het verschil is dat het mij niet deert, of ik vraag er in ieder geval niet om dat er aanpassingen worden gemaakt. Ik zit niet met frustraties, sommige mensen daar misschien wel, maar dat is uiteindelijk niet mijn probleem."

Bekijk hier de beelden van het moment waarop Verstappen uitgefloten wordt. Artikel gaat verder onder de video.

Verstappen doet oproep aan Nederlandse fans

Tot slot zegt Verstappen te hopen dat er andersom in Zandvoort niet zo wordt gedaan door het publiek. Verder merkt hij overigens weinig negativiteit tijdens zijn verblijf in Groot-Brittannië en denkt hij wel te weten waar het 'geboe' vandaan komt.

"Afgelopen jaar waren er natuurlijk een paar momenten (met Hamilton, red.), maar uiteindelijk gaat het om de show. Als ze mij niet mogen, dan is dat hun probleem. Verder heb ik niets meegemaakt. Ik heb hier een motorhome op het circuit. Als ze me daar lastig vallen, dan trap ik ze zelf wel weg!", lacht Max.

"Ik hoop niet dat er in Zandvoort andersom ook zo wordt gereageerd. Ik zit er ook totaal niet mee, dus voor mij hoeft het ook niet. Het geeft me niet per se extra kracht. Ik hoop op zondag aan het einde van de dag 26 punten te hebben, dat is voor mij het belangrijkste. Daarna gaan we weer door."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen