Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Verstappen laat concurrentie zijn hielen zien in sprintkwalificatie GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft poleposition gegrepen voor de sprintrace in Oostenrijk. De Red Bull-coureur reed een geweldig rondje en troefde Lando Norris en Oscar Piastri af .

Verstappen Austria SQ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de eerste en enige vrije training, met Max Verstappen als snelste man, was het meteen tijd voor de sprintkwalificatie in Oostenrijk. Om 16:30 uur sprongen de lichten op groen voor het eerste deel, waarin er verplicht op mediums gereden moest worden. In SQ2 werd er ook een beroep gedaan op het gele rubber, waarna er in SQ3 een ultieme poging op softs zou volgen.

Eerst was het zaak om op de korte Red Bull Ring SQ1 te overleven. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want de verschillen waren ontzettend klein. Vooral Verstappen, George Russell en Carlos Sainz waren razendsnel en hoefden zo niet te vrezen, maar de rest had wel een tweede run nodig om zekerheid te hebben.

Lewis Hamilton kende bijvoorbeeld een rommelige eerste run en zag lijdzaam toe hoe de wedstrijdleiding zijn rondetijd afpakte wegens track limits. De zevenvoudig wereldkampioen moest dus nog een keer aanzetten en ging op gebruikte banden nipt door. Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Alex Albon en Guanyu Zhou vlogen eruit. Yuki Tsunoda spinde nog, maar zat er wel bij.

Uitslag Sprint shootout - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

SQ2 en SQ3

In SQ2 ging Verstappen vrolijk verder. De Nederlander noteerde een 1:05.1 en was zo anderhalve tiende sneller dan George Russell. De vier topteams gingen in de beginfase naar buiten, om daarna af te wachten hoe de rest het zou doen. Onder andere Sergio Perez kwam nog wel een tweede keer het circuit op om zijn plekje veilig te stellen, maar uiteindelijk was dat niet nodig. Ook de beide Alpines stootten door naar SQ3, Kevin Magnussen, Lance Stroll, Fernando Alonso, Tsunoda en Logan Sargeant werden uitgeschakeld.

Daarna zouden de overgebleven coureurs in één ultieme poging de startopstelling voor de sprintrace gaan bepalen. Charles Leclerc kwam niet eens tot een rondje wegens mechanische problemen, terwijl Hamilton aan het begin van de tweede sector een goede startpositie weggooide. Lando Norris reed wel een knappe tijd, maar kon Verstappen uiteindelijk niet van poleposition afhouden. De Nederlander was een tiende sneller en pakte zo maar weer eens de eerste startpositie. Oscar Piastri eindigde op de derde plaats.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"