Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen laat Marko niet vallen

Gedurende het seizoen ging het gerucht dat Christian Horner bij Red Bull Helmut Marko de deur wilde wijzen. Zo ver gaat het als het aan Max Verstappen ligt echt niet komen.

Marko Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In een jaar van pure dominantie door Red Bull haalde het team van Max Verstapen ook door andere zaken de headlines. Zo kwam richting het einde van het seizoen verhalen naar buiten dat Christian Horner niemand minder dan Helmut Marko richting de deur wilde wijzen en dat er sprake was van wat frictie.

Het was genoeg voor de Telegraaf om aan Max Verstappen de vraag voor te leggen of Red Bull überhaupt zonder de Oostenrijkse teamadviseur kan. Zijn antwoord laat niks aan duidelijkheid te wensen over.

"Ik denk dat je het anders moet formuleren, namelijk dat Red Bull niet zonder Helmut zou moeten willen", aldus Verstappen. "Dat heeft in mijn ogen te maken met een stukje loyaliteit, dat staat voor mij op één."

Voor Verstappen zou dat stukje loyaliteit van toepassing moeten zijn op de situatie Red Bull/Marko, zoals dat ook van toepassing is op zijn eigen dienstverband met Red Bull. "Het contract tussen mij en Red Bull is ook gebaseerd op een stuk loyaliteit. En dat wederzijdse respect voel ik ook van Helmut. Ik zal hem niet laten vallen."

Stoppen met racen? "Zeker niet"

Waar gaat dat stukje loyaliteit tussen Red Bull en Max Verstappen toe leiden? Zijn contract loopt door tot eind '28, maar wat volgt daarna? Er is al veel over gezegd en geschreven, maar volgens Verstappen zijn er meerdere scenario's mogelijk, maar zeker ook niet mogelijk.

"Op dit moment denk ik dat ik nooit meer voor een ander team zal rijden dan Red Bull. Het contract loopt tot 2028 en wat er daarna gebeurt, weet ik niet. Misschien stop ik en heb ik sowieso niet meer voor een ander team gereden. Dat zou denk ik best een mooi verhaal zijn."

Coureurs als Michael en Schumacher en Fernando Alonso verlieten de sport om later terug te komen, maar dat lijkt Verstappen voor zichzelf uit te sluiten: "Ik kom niet snel op beslissingen terug. En als je iets heel lang hebt gedaan, kan ik al snel denken 'het is goed zo'."

Helemaal stoppen met racen? Dat niet: "Er zijn nog veel andere klassen om in uit te komen en dat wil ik ook. Ik zie mezelf ook op mijn vijftigste nog wel rijden. Niet zo veel als nu, natuurlijk, maar ik moet ook nog in de auto passen."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein