Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Lange rechte stukken maken Abu Dhabi lastig voor ons"

De tweede plaats die door Max Verstappen werd gescoord in de Braziliaanse Grand Prix kwam voor velen onverwachts. De Nederlander kon bijzonder goed meestrijden op racedag en leek zelfs op weg naar de overwinning, voordat hij achterstevoren werd getikt door achterblijver Esteban Ocon.

Het laatste treffen van 2018 vindt zoals vanouds plaats op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, een circuit waar Verstappen in twee van zijn drie deelnames punten scoorde. In 2016 werd de 21-jarige vierde, vorig jaar kwam hij als vijfde over de eindstreep.

"Abu Dhabi is niet alleen speciaal omdat het de laatste Grand Prix van het jaar betreft, er heerst ook een fijne sfeer", blikt Verstappen in de voorbeschouwing van werkgever Red Bull Racing vooruit op de laatste Grand Prix van het seizoen. "Het publiek komt in groten getale opdagen en ze zijn altijd luidruchtig!" "De race zelf wordt gehouden bij zonsondergang en ook dat is bijzonder. Na een druk aantal weken kijkt iedereen, denk ik, uit naar Abu Dhabi. Het circuit zelf is leuk om op te rijden, in de laatste sector waan je je in Monaco - al is het niet zo krap. De lange rechte stukken spelen niet in ons voordeel, maar we gaan het goed proberen te maken in de bochtige gedeelten", belooft de Nederlander. "Als de race is afgelopen kunnen we relaxen. Natuurlijk moet er nog getest worden, maar we kunnen in ieder geval op maandag een beetje van de zon genieten. Voor we er erg in hebben zijn we alweer druk bezig met het seizoen 2019." Op de dinsdag en de woensdag na de race staat er een bandentest op het programma, die Verstappen samen met zijn voor 2019 nieuwe teammaat Pierre Gasly zal afwerken voor Red Bull Racing.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi