Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen legt de vinger op de zere Red Bull-plek: "Dat was gewoon niet goed"

Max Verstappen had een prima zondag, maar niet prima genoeg om de GP van Azerbeidzjan te winnen. Hij legt uit wat er allemaal mis ging tijdens de race in Bakoe.

Max Verstappen zag Sergio Perez de race winnen, nadat de Mexicaan met een klein beetje geluk de leiding had gepakt tijdens de safety car-situatie. De Nederlander had namelijk net gepit en daardoor kon Checo profiteren. Na afloop verschijnt Verstappen voor de camera van Viaplay , waar hij relatief goedgemutst de interviewer van dienst te woord staat. "Ik ben niet helemaal tevreden met P2, maar ik heb wel veel geleerd tijdens de wedstrijd. De safety car kwam natuurlijk niet goed uit voor mij en daarna probeerde ik aan te zetten en in de DRS te komen, maar dan verbruik je net iets te veel van je banden." "Daarna had ik ook nooit echt de juiste balans bij het ingaan tot aan het midden van de bocht en daar moet je op dit circuit juist veel vertrouwen hebben. Het is allemaal remmen, de bocht in gaan, en dan kan je ook netjes voor je banden zorgen, zodat je niet teveel slipt", legt Verstappen uit. "Het duurde heel lang om daar een goed gevoel te krijgen. Ik heb veel dingen aangepast qua rembalans en differentieel en op een gegeven moment kwam ik wel tot een goede mix, maar dat duurde gewoon te lang. Aan het einde van de race ging het wel goed, maar toen had ik al teveel van mijn banden gevraagd en niet de ideale balans. Dan wordt het lastig, vooral op dit circuit."

Tijdsverlies

Verstappen zat een lange tijd binnen 1 à 2 seconden van Perez, maar plots kwam er halverwege de race een seconde bij. Max legt uit hoe dat kon. "Ik maakte een foutje in bocht een. Ik zat dingen aan te passen en bij het aanremmen kwam ik bij het insturen op de kerb en ging ik een beetje wijd. Dus vandaar." Was hij afgeleid omdat hij constant met zijn afstelling moest spelen? "Het was gewoon niet goed, qua balans", zo legt de regerend kampioen de vinger op de zere plek. "Dan kan je niet aanvallen. Uiteindelijk is P2 niet zo verkeerd, maar als je tweede wordt en je hebt geen idee waarom, dan maak je je wat meer zorgen." Dat was dus niet het geval, want de Red Bull-coureur zegt veel informatie op te hebben gedaan. "Ik heb gedurende de race veel geprobeerd en geleerd, en daar draait het om. Je leert altijd. Soms gaat alles goed, soms gaat het wat moeilijker", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"