Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt teleurgestelde Italiaanse media het zwijgen op: “Buitengewone klasse”

Geen Ferrari op poleposition en ook geen McLaren. Ondanks een moeizame vrijdag is het 'gewoon' Max Verstappen die de GP Emilia-Romagna vanaf P1 start. De Italiaanse media komen superlatieven tekort.

Verstappen pole Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat Ferrari in eigen land bij de GP Emilia-Romagna niet op de eerste startrij te vinden is, doet de Italiaanse media pijn. Dat Verstappen ondanks eerdere problemen wel poleposition pakte, zorgde voor verbazing.

"Magische Verstappen, Leclerc teleurgesteld. Vandaag kan Ferrari in de herkansing. Mensen zeggen dat het de bolide van Max is, maar op momenten als deze zien we de klasse van Verstappen en zien we werkelijk van welke buitengewone klasse hij is", schrijft Gazzetta dello Sport. "In de spannendste kwalificatie van dit jaar was het de magie van Verstappen die hem alsnog de pole opleverde. Met zijn achtste op rij komt hij op gelijke hoogte met het record van Senna. Daarmee schrijft hij zich steeds meer in de geschiedenisboeken van de F1."

De krant voorziet een kleine kans op succes voor Ferrari vandaag. "Ferrari kwam met grote upgrades maar het gat naar Verstappen lijkt hetzelfde te zijn gebleven. Daarvan was de teleurstelling van Leclerc het toonbeeld. Alles zal vandaag super moeten verlopen voor Ferrari wil men een kans maken om de McLarens en Verstappen te verslaan."

Ook Corriere dello sport zag weer een uitmuntende Verstappen. "Hij is de meester van de pole. Wat een teleurstelling voor Ferrari met ook McLaren die voor de Scuderia staan. Uiteindelijk moest een straf voor Piastri ervoor zorgen dat alleen Norris voor de Ferrari’s staat. Alles was al gereserveerd in Imola voor een pole van Leclerc, maar iedereen bleef bitter achter. Tegen deze Max Verstappen viel niet te vechten. Alles haalde Ferrari uit de kast maar het was niet genoeg. Red Bull wist de problemen van vrijdag op te lossen en zo vloog Verstappen naar het polerecord van Senna. Ferrari sluit een overwinning op zondag nog niet uit maar tegelijkertijd lijkt men een regendans te moeten doen."

"Een koude douche voor Ferrari op de zaterdag. Nu is het nachtmerrie om niet het derde team op de grid te blijven na de upgrades. De upgrades stelden namelijk teleur. Verstappen pakt ondertussen hetzelfde record als Senna en dat is juist ok. Hij was namelijk wederom super", zegt Corriere della sera tenslotte.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024