Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen licht sensatieverandering F1 toe: "Soms moet de snelheid er even uit"

Max Verstappen is bezig aan zijn tiende seizoen in de Formule 1 en gaat inmiddels door het leven als een drievoudig wereldkampioen. In de afgelopen tien jaar is er bij Verstappen genoeg veranderd, waaronder zijn mentaliteit in de sport. De Nederlander verklaart zelf hoe dat komt.

Verstappen podium Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog zes races moet Max Verstappen dit seizoen overleven om in zijn tiende Formule 1-seizoen zijn vierde wereldtitel binnen te halen. De Nederlander verdedigt een voorsprong van 52 punten op Lando Norris en is zo de topfavoriet voor de titel. Die titel moet veiliggesteld worden in de laatste twee triple headers van dit seizoen, te beginnen volgende week in Austin.

De race in de Verenigde Staten is de eerste na de zogenaamde 'herfststop'. Het is voor het eerst dat er zo laat in het seizoen zo'n lange break zit en ook Verstappen zelf moest daar wel even aan wennen. "Ik denk dat het dit jaar natuurlijk een beetje anders is, waarin je een paar races rijdt en weer een pauze hebt, en dan komt het laatste deel van het seizoen heel snel met de triple headers," aldus Verstappen in de podcast Box Box Box van Pirelli wanneer hem gevraagd wordt of hij uitkijkt naar de laatste paar races. "Het is belangrijk om er klaar voor te zijn. Maar je moet ook de tijd nemen thuis en tot rust komen."

In de nieuwe podcast-serie van Verstappen staat deze keer snelheid centraal. Op de vraag hoe belangrijk 'snelheid' voor Verstappen is, antwoordt hij eerlijk: "In mijn professionele leven is het natuurlijk heel belangrijk, thuis is dat niet zo. Ik denk dat het zelfs soms belangrijk is om de snelheid er uit te halen en te relaxen."

'Zeven, acht jaar geleden was dat anders'

Het antwoord van Verstappen sluit aan op de eerdere antwoorden van Verstappen tijdens de laatste Grand Prix-weekenden. De Nederlander liet de afgelopen tijd meermaals blijken dat zijn mentaliteit de afgelopen jaren flink veranderd is. Ook in de podcast wordt dit besproken, met als voorbeeld de winterstop. Tijdens de winterstop rijden de coureurs ruim twee maanden niet in een Formule 1-auto. Vele kijken tijdens die periode uit om weer achter het stuur te kruipen, maar niet Verstappen: "Nee, nee niet echt. Misschien zeven, acht jaar geleden was dat anders dan nu."

"Ik denk dat naar mate de tijd vordert, je meer je rust neemt. En ja, je denkt niet te veel aan racen en je neemt je tijd. Maar als je dan weer in een Formule 1-auto springt, weet je dat het snel zal zijn," zo vervolgt Verstappen "De acceleratie, je bent er min of meer op voorbereid. Maar ik weet natuurlijk nog dat de allereerste keer dat ik in een Formule 1-wagen sprong, het bijna was alsof ik de snelheid niet kon bijhouden, omdat ik nog nooit zoiets had meegemaakt. Het is net als in een gewone auto, als je van de eerste naar de tweede versnelling gaat, maar dat dan non-stop. Maar daar raakt je lichaam steeds meer aan gewend. In het begin was het nogal een schok, want zoiets had ik nog nooit meegemaakt."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing