Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Liep achter de feiten aan op vrijdag"

Waar Honda na de vrijdag het nadeel van het motorprobleem van Max Verstappen bagatelliseerde, geeft de Nederlander in kwestie aan dat het toch verre van ideaal was.

Verstappen Spanje 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het was jammer dat ik dat probleem had. Ik had een olielek in de eerste vrije training en heb mijn belangrijkste run daardoor niet kunnen doen. Dan loop je ook in de tweede vrije training achter, want qua balans heb je niet veel kunnen veranderen", zo roept Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

"Ik had nog niet veel gevoel in de auto, omdat ik enkel op die harde band had gereden in de eerste oefensessie. Dan weet je gewoon dat je er qua rondetijd niet de allerbeste tijd uit gaat persen in de tweede vrije training."

Hoewel Red Bull volgens Verstappen zeker 'een stap heeft gezet', weet hij nog niet helemaal waar zijn team werkelijk staat. Als hij eens om zich heen kijkt ziet hij bovendien dat er andere teams ook erg goed presteren.

"Mercedes ziet er wel weer heel erg snel uit. Ze hebben het gewoon goed voor elkaar. Haas F1 zit er hier weer eens goed bij, terwijl ze op andere circuits voor geen meter gaan, zoals in Bakoe. Volgens mij weten ze zelf niet waarom ze soms zo hard gaan en waarom soms ook niet."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco