Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen looft de nieuwe Red Bull-bolide: "Heb er echt van genoten"

Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste testweek van het seizoen. De regerend wereldkampioen geniet nu al van zijn nieuwe wapen: de RB18.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft de testdagen in Barcelona afgesloten met een totaalaantal van 206 ronden. Een prima score, want slechts vier coureurs reden meer ronden tijdens de testdriedaagse op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De Nederlander blikt dan ook met een glimlach op het gezicht terug op zijn testweek. "Alles ging goed en de auto voelde ook goed. Er waren wel veel rode vlaggen in de laatste ochtend, waardoor we ons programma niet konden voltooien."

Verstappen stond bovendien ver bovenaan. Hij was de snelste coureur op de C3-band, maar dat boeit hem helemaal niets. "Rondetijden zijn niet belangrijk, ik focus me op het rijden van veel ronden en het onder controle krijgen van elk aspect van de wagen."

RB18 goed in balans

In het verleden was de balans van de RB18 soms ver te zoeken en hadden de coureurs hun handen vol aan de wagen. Nu is dat niet het geval. Verstappen is blij met zijn nieuwe bolide.

"Ik heb echt genoten van de RB18 deze week. Het heeft een mooie, stabiele balans en ik vind de auto er ook goed uitzien. Het is dus leuk om achter het stuur van de wagen te kruipen."

De nieuwe regels voor 2022 zijn ervoor bedoeld het inhalen makkelijker te maken en de coureurs meer te laten racen. Max is voorzichtig optimistisch dat dat inderdaad gaat lukken, zo vertelt hij.

"Het volgen van anderen lijkt wel wat beter te gaan in deze auto's, maar we weten tot aan de eerste race niet of er echt verandering is op dat gebied, want dan heeft iedereen dezelfde banden en dezelfde hoeveelheid brandstof. Mijn initiële gedachte is dat het een stap voorwaarts is."

Ook interessant:

Zo volg je alles van de Formule 1-testdagen in Barcelona!

De testdagen staan op het punt van beginnen! In de onderstaande video leggen we je uit hoe je alles volgt over de F1-testdagen in Barcelona!

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull