Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft de nieuwe Red Bull-bolide: "Heb er echt van genoten"

Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste testweek van het seizoen. De regerend wereldkampioen geniet nu al van zijn nieuwe wapen: de RB18.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft de testdagen in Barcelona afgesloten met een totaalaantal van 206 ronden. Een prima score, want slechts vier coureurs reden meer ronden tijdens de testdriedaagse op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De Nederlander blikt dan ook met een glimlach op het gezicht terug op zijn testweek. "Alles ging goed en de auto voelde ook goed. Er waren wel veel rode vlaggen in de laatste ochtend, waardoor we ons programma niet konden voltooien."

Verstappen stond bovendien ver bovenaan. Hij was de snelste coureur op de C3-band, maar dat boeit hem helemaal niets. "Rondetijden zijn niet belangrijk, ik focus me op het rijden van veel ronden en het onder controle krijgen van elk aspect van de wagen."

RB18 goed in balans

In het verleden was de balans van de RB18 soms ver te zoeken en hadden de coureurs hun handen vol aan de wagen. Nu is dat niet het geval. Verstappen is blij met zijn nieuwe bolide.

"Ik heb echt genoten van de RB18 deze week. Het heeft een mooie, stabiele balans en ik vind de auto er ook goed uitzien. Het is dus leuk om achter het stuur van de wagen te kruipen."

De nieuwe regels voor 2022 zijn ervoor bedoeld het inhalen makkelijker te maken en de coureurs meer te laten racen. Max is voorzichtig optimistisch dat dat inderdaad gaat lukken, zo vertelt hij.

"Het volgen van anderen lijkt wel wat beter te gaan in deze auto's, maar we weten tot aan de eerste race niet of er echt verandering is op dat gebied, want dan heeft iedereen dezelfde banden en dezelfde hoeveelheid brandstof. Mijn initiële gedachte is dat het een stap voorwaarts is."

Ook interessant:

Zo volg je alles van de Formule 1-testdagen in Barcelona!

De testdagen staan op het punt van beginnen! In de onderstaande video leggen we je uit hoe je alles volgt over de F1-testdagen in Barcelona!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull