Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen looft Hamilton en weet het geheim achter zijn succes

Max Verstappen is onder de indruk van het record van meeste aantal raceoverwinningen dat Lewis Hamilton nu in handen heeft. De Red Bull-coureur denkt te weten wat de Brit zo goed maakt en heeft er vrede mee dat hijzelf minder succesvol kan zijn, doordat Hamilton excelleert.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het recordaantal overwinningen van Michael Schumacher is verbroken. Lewis Hamilton won in Portugal zijn 92e Formule 1-race en is daarmee de succesvolste coureur in overwinningen ooit in de koningsklasse. Zijn grootste rivaal op dit moment, Max Verstappen, is onder de indruk van die reeks van de Mercedes-coureur en weet dat hij hard moet werken gezien de ambities van Hamilton.

"Lewis zei dat hij het record zo hoog mogelijk wil neerzetten, zodat ik hard moet werken om dat te kunnen bereiken", lacht Verstappen tegen onder meer RacingNews365. "Het is een ongelofelijke prestatie, 92 overwinningen, en ik denk niet dat het daarbij blijft. Ik denk dat hij ruim boven de honderd gaat komen. Ik denk dat hij door blijft gaan met mij pushen (om dat record te halen, red.) tot ik een jaar of veertig ben."

"Iedereen weet dat hij erg snel is, maar zijn consistentie is ook een erg sterk punt. Hij maakt bijna nooit fouten. Ook daardoor komt hij zo snel aan dit aantal", denkt de Nederlander. "Het is gewoon erg indrukwekkend."

Het feit dat Hamilton en Mercedes de sport domineren, maakt dat het voor Verstappen erg lastig is om wereldkampioen te worden. Dat is zuur voor hem, maar de Red Bull-coureur heeft een modus gevonden om daarmee om te gaan. "Je moet gewoon accepteren dat de situatie zo is. Ik denk dat je een zeer gefrustreerd persoon wordt als je het niet accepteren. Dus dat heb ik gewoon gedaan", zegt Verstappen die blij is met een tweede of derde plaats wanneer hijzelf alles eraan heeft gedaan.

De prestaties van Hamilton zorgen er wel voor dat de wereldtitel voor Verstappen nog even op zich laat wachten. De mogelijkheid om Sebastian Vettel op te volgen als jongste wereldkampioen ooit is bijvoorbeeld verkeken. Maar daar maalt de negenvoudig racewinnaar niet om. "Uiteindelijk denk ik niet dat dat mij iets uitmaakt als ik een jaar of veertig, vijftig ben. Als ik aan het eind van mijn carrière tegen mijzelf in de spiegel kan zeggen dat ik alles eruit heb gehaald wat erin zit, zal ik daar tevreden mee zijn."

Maar is zijn carrière zonder wereldtitel afsluiten niet een smetje op zijn loopbaan? "Of je nou zeven kampioenschappen of geen enkele wereldtitel wint; je moet ook wat geluk hebben dat je op het juiste moment bij het juiste team zit. Soms is dat niet het geval. Maar we zullen zien. Ik heb nog een aantal jaar te gaan en hopelijk zullen die dingen veranderen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

32 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez