Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wervelende Verstappen looft Red Bull: "Deze 1-2 was zeer verdiend"

Max Verstappen was heer en meester tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Nederlander leidde de gehele race en zag concurrent Charles Leclerc bovendien na een domme fout veel punten verliezen.

Op een natte baan had Max Verstappen ditmaal wel een goede start, terwijl het nu Charles Leclerc was die twee posities verloor. Gebroederlijk reden de Red Bulls van Verstappen en Checo Perez aan kop van het veld, waar Leclerc alleen aan kon haken. Verstappen bepaalde het tempo in alle fasen van de race en finishte met een voorsprong van 16 seconden. Doordat Leclerc na een domme spin slechts als zesde eindigde kende de Nederlander een perfect weekend. Na afloop van de race was Verstappen dan ook zeer tevreden. Hij pakte de pole, won de sprintrace, de Grand Prix én pakte het punt voor de snelste ronden. Daarmee scoorde Verstappen 34 punten, terwijl Leclerc genoegen moest nemen met 15 punten. "Het zag er vrijdag en zaterdag al erg sterk uit, maar vandaag was het even afwachten hoe het zou gaan in deze weersomstandigheden. Deze 1-2 is zeer verdiend."

Verstappen erkent dat hij geen moment in de problemen kwam en de controle had. Belangrijk daarbij was de start, die ditmaal uitstekend verliept. "De start was belangrijk, maar later was het belangrijk om de omstandigheden goed in te schatten en een goede outlap te hebben op de slicks. Je moet geen fouten maken en als leider moet jij het tempo bepalen, dat is altijd wat lastiger. Alles wat onder controle."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi