Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen luidt noodklok: "Het ging voor geen meter"

Lange tijd leek het er niet in te zitten, maar Max Verstappen eindigde toch op de tweede plaats in Groot Brittannië. De Nederlander trekt echter wel een duidelijke conclusie: Red Bull is niet snel genoeg.

Verstappen wet race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een middag met twee gezichten voor Max Verstappen in Groot-Brittannië. De 26-jarige Nederlander kon Lewis Hamilton en Lando Norris lange tijd niet bijbenen, totdat Red Bull en de coureur op het juiste moment voor de harde band kozen. Verstappen opende de aanval, passeerde Norris en kwam als tweede over de streep. Toch is Verstappen bitterhard over zijn racepace.

"Het ging voor geen meter", stelt Verstappen tegenover Viaplay. "Op de mediums werden de voorbanden meteen veel te warm en had ik geen grip in de langzame bochten. Dat zorgde er ook voor dat ik in de snelle bochten niet meer aan kon vallen, dus vandaar dat ik helemaal terugzakte. Op een gegeven moment zag het er naar uit dat ik op de vijfde of zesde plaats zou eindigen. Dat is natuurlijk niet wat je wil."

De perfecte Red Bull-strategie maakte dus het verschil, legt Verstappen uit. "We hebben de juiste keuzes gemaakt. Ik riep dat we naar inters moesten, dus dat was goed, al waren we wel weer te langzaam. De banden werden wederom te warm, maar we maakten opnieuw de juiste keuze door weer naar slicks te gaan. Het team deed de harde band eronder en dat was voor mij goed. Als ik (net als Norris en Hamilton red.) ook op de softs had gestaan, was ik denk ik nog verder teruggevallen. Met een te langzame auto uiteindelijk tweede worden en de juiste beslissingen nemen, dat is dan het maximale."

Maar Verstappen maakte dus ook het verschil door voor intermediates te kiezen. "Het team ziet natuurlijk de radar en bleef ook aan mij vragen of ik naar binnen wilde. Uiteindelijk riep ik dat we moesten stoppen en dat kwam goed uit. Als je een gemiddelde stint echter bekijkt, waren de anderen veel sneller en reden ze ver weg. McLaren koos alleen voor de foute band, want als Norris op de harde band had gereden, had ik geen schijn van kans. Er is werk aan de winkel, want we zijn op dit moment echt niet het snelste."

Verstappen heeft tot slot mooie woorden in huis voor Hamilton, die zegevierde. "Hij heeft een goede race gereden en de juiste keuzes gemaakt. Zij waren sneller en het is voor Lewis natuurlijk bijzonder om voor zijn thuispubliek te winnen."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije