Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Verstappen maakt perfecte zaterdag compleet in kwalificatie GP Miami

Max Verstappen heeft poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Miami. De Red Bull-coureur troefde Charles Leclerc en .Carlos Sainz af.

Verstappen Miami Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een paar uur na een chaotische sprintrace stond de kwalificatie op het programma in Miami. Voor Max Verstappen zou het een belangrijke sessie worden, vooral omdat hij eerder op de dag nog niet volledig tevreden was over zijn RB20 en Red Bull aanpassingen ging doorvoeren. De Nederlander bleef in Q1 lange tijd in de pits staan en meldde in zijn opwarmronde dat de koppeling niet goed klonk.

Het zou hem niet deren, want Verstappen zette gelijk de snelste tijd op de klokken. De Red Bull-coureur was een tiende sneller dan de beide Ferrari-coureurs, al wist Sergio Perez zich nog flink te verbeteren. De Mexicaan sprong naar de eerste plaats in zijn tweede run, waarna Verstappen opnieuw counterde en simpel doorging naar Q2.

Dat gold niet voor Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen en Guanyu Zhou. Voor hen zat de kwalificatie er meteen op. Ricciardo, met P4 de held van de sprintrace, lag er dus ook gelijk uit en start door een gridstraf vanaf de laatste plaats, terwijl Sargeant in zijn een na laatste poging nog gehinderd werd door Yuki Tsunoda.

Uitslag Kwalificatie - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

In Q2 stonden de Ferrari's en de McLarens ineens voor Verstappen. Charles Leclerc was maar liefst vier tienden sneller, terwijl Alex Albon goed wegkwam na een foutje in de laatste bocht. De Williams-coureur kon zijn bolide ternauwernood uit de muur houden, maar werd later alsnog uitgeschakeld. Ook voor Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon en Fernando Alonso was de kwalificatie voorbij. Verstappen sprong nog naar de tweede plaats.

Nadien barstte de strijd om poleposition los in Q3. In de eerste runs stond Verstappen dan toch weer op de eerste plaats, al was het verschil met Leclerc maar anderhalve tiende. Carlos Sainz nam de derde plaats in, voor Oscar Piastri en Perez. Lando Norris reed zijn eerste tijd op mediums.

Toen moest de beslissing echter nog vallen. Verstappen wist zijn tijd niet meer te verbeteren en ook Leclerc pushte te hard en maakte te veel foutjes. De zesde poleposition van het seizoen was zo een feit voor Verstappen. Perez sprong nog naar de vierde plaats achter de beide Ferrari's. Leclerc versloeg wel weer eens zijn teamgenoot.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"