Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt uitzondering voor 'speciaal' Monaco: "Dan voel je je hartslag!"

Max Verstappen heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij geen fan is van stratencircuits, maar de Grand Prix van Monaco heeft een speciaal plekje in zijn hart veroverd.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er verschijnen de laatste jaren steeds meer stratencircuits op de Formule 1-kalender. Op dit moment zijn er zelfs een stuk of zeven races die op dergelijke circuits verreden worden, waaronder de Grands Prix in Miami, Baku, Singapore en Las Vegas. Max Verstappen benadrukte eerder al dat hij niet bepaald enthousiast wordt van stratencircuits, maar de Nederlander kan niet ontkennen dat één van die banen toch een speciaal plekje in zijn hart heeft veroverd.

Voor een rondje op het iconische Circuit de Monaco kan je Verstappen namelijk midden in de nacht nog wakker maken, want als Formule 1-coureur is er weinig zo bijzonder als deelnemen aan de Grand Prix van Monaco. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het weekend benadrukt Verstappen dan ook dat geen enkel stratencircuit ook maar in de buurt kan komen van Monaco. 

"Ik denk wel dat het hier heel speciaal is, vooral in vergelijking met andere stratencircuits. De bochten zijn hier natuurlijk heel nauw en dat maakt het een stuk uitdagender, vooral tijdens de kwalificatie. Je kan je hartslag dan echt voelen! Als coureur ervaar je hier echt een adrenalinekick die je op andere stratencircuits niet krijgt. Het is hier echt van een ander niveau."

Dat Monaco volgens de Nederlander zo speciaal is, heeft vooral te maken met wat het circuit van de coureurs vraagt. "Ik ben sowieso geen fan van stratencircuits, maar de kwalificatie en het oog voor detail dat hier zo cruciaal is, maakt het allemaal heel speciaal. Ik heb hier natuurlijk al gewonnen, maar ik weet nog dat die druk zo groot is om hier een keer te winnen in je carrière! Je wilt gewoon laten zien wat je in je hebt, al ervaar ik dat nu wel anders."

Die ervaring als winnaar in Monaco heeft Verstappen inmiddels al op zak en hij kon daar zelfs al eens vaker van genieten. Volgens de Nederlander verandert er daardoor juist het een en ander aan zijn aanpak. "Ik voel me nu juist ontspannen, eigenlijk. Tijdens de kwalificatie ga je er sowieso vol voor, maar ik benader het weekend in Monaco eigenlijk zoals ik elk ander weekend zou benaderen. Natuurlijk wil ik graag winnen, maar het is vooral belangrijk om gewoon punten te scoren en geen gekke dingen te doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"