Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maande zichzelf tot kalmte na clash met Norris

De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk zorgde voor heel wat ophef. Norris hield zich duidelijk niet in tegen Verstappen, die zelf opvallend koel reageerde. En dat deed hij met een reden.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het is gewoon roekeloos en wanhopig en dat verwacht je niet bij Max. Hij heeft al zoveel overwinningen en leek wel wanhopig om mij er absoluut niet voorbij te laten. Ik weet dat hij agressief gaat zijn, dus het verrast me niet. Maar ik had een eerlijker gevecht van hem verwacht." Dat waren de woorden van Lando Norris aan het adres van Max Verstappen na de Grand Prix van Oostenrijk. 

De twee clashten met elkaar op de Red Bull Ring. Norris moest zijn auto vroegtijdig in de garage parkeren en vertrok zo met nul punten naar huis. Verstappen kreeg een straf van tien seconden en wist uiteindelijk nog tien punten mee naar huis te nemen met de vijfde plek. Daar waar Norris dus behoorlijk fel reageerde, was Verstappen opvallend rustig na afloop van de race.

Voorafgaand aan de race op Silverstone begroeven de twee kemphanen de strijdbijl en Verstappen ziet zelf dat hij anders reageert dan vier of vijf jaar geleden. "Toen had ik natuurlijk ook nog niet zoveel overwinningen en titels. Ik ben daar ook iets relaxter door geworden. Ik snap het allemaal wel (de reactie van Norris, red.) en daardoor zei ik ook tegen mezelf: laat ik maar even afkoelen. Dat is het allerbeste", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

Had Verstappen vroeger dan ook op dezelfde manier gereageerd zoals Norris dat in Oostenrijk deed? "Dat wil ik niet zeggen. Ik snap dat je emotioneel bent en dat je teleurgesteld bent. Ik was natuurlijk ook teleurgesteld met wat er in Oostenrijk gebeurde. Maar uiteindelijk hoef je natuurlijk ook niet meteen alles voor de camera te roepen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je elkaar goed begrijpt", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024