Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maant Red Bull tot actie na nieuwe waarschuwing van concurrentie

Max Verstappen moest in Spanje poleposition aan Lando Norris laten. De Nederlander maant Red Bull na afloop van de kwalificatie tot actie, want hij ziet dat ze het initiatief kwijtraken.

Verstappen FP3 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ondanks dat Max Verstappen het overgrote deel van de races in de Formule 1 wint, heeft Red Bull het al weken lastig. Ook op een traditioneel circuit als Spanje kreeg Verstappen het, weliswaar nipt, niet voor elkaar om poleposition te pakken. Lando Norris wist de Nederlander af te troeven en vormt steeds vaker een grote bedreiging. Verstappen is duidelijk over de ontwikkelingen van de afgelopen weken: er moet iets gebeuren.

"McLaren is de laatste weken natuurlijk al heel sterk, dus het is niet zo dat ik opeens bezorgd ben", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik hamer er al de hele tijd op dat we met meer performance voor de auto moeten komen en dat weet iedereen ook. Ik denk dat McLaren het in de kwalificatie niet altijd goed voor elkaar heeft gekregen. Nu reed Lando een hele goede ronde en zie je gelijk het resultaat."

Verstappen maakt zich vooral zorgen om de ontwikkelingsstrijd. "Ik vind wel dat iedereen om ons heen meer updates brengt dan bij mij. Daar moet natuurlijk wel aan gewerkt worden. Uiteindelijk doen ze het toch beter dan wij. Anders staan ze niet voor ons. Wij verbeteren natuurlijk wel, maar niet genoeg ten opzichte van de rest. Ik vind wel dat de kwalificaties, zelfs ten opzichte van vorig jaar, beter gaan en ik voel me altijd goed in de auto. Ik moet natuurlijk hard werken om voor pole te gaan, alleen denk ik dat we op dit moment gewoon een beetje tekort komen."

De 26-jarige Nederlander verwijst ook naar het grote gat met Sergio Perez. "Natuurlijk is het verschil met Checo groot en ik denk dat dat ook veel zegt. Checo is niet slechter geworden. We zijn nog niet eens op de helft van het wereldkampioenschap, dus als je nu de snelste auto hebt, kan je de achterstand snel inhalen. Het is nu wel zaak dat we stappen gaan zetten om te blijven winnen."

Komen er snel verbeteringen aan? "Ik hoop het. Geen fast track, maar wat er nog komen gaat, moet wel een duidelijke stap zijn. De auto is echt wel beter, maar de anderen zetten misschien grotere stappen dan wij. Ik weet wat er komt, maar sommige updates pakken beter uit dan andere. Ik sta altijd een beetje in het midden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'