© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen matigt toon: "Ik had meer ruimte kunnen geven"

03 sep. 2018 20:33 René Oudman 9 reacties
Na de Grand Prix van Italië was hij weer eens het gesprek van de dag. Max Verstappen had een tijdstraf van vijf seconden opgelopen nadat hij schuldig was bevonden aan het buiten de baan werken van Valtteri Bottas. De jonge Nederlander fulmineerde tijdens de race over de boardradio en liet duidelijk weten het niet eens te zijn met de straf. Op maandagavond is de Red Bull-coureur opvallend rustiger.

Op de vraag in het Ziggo-programma Peptalk of de actie van Verstappen over de grens was, reageert de Nederlander: "Nouja, ik ben het er nog steeds niet mee eens, ik heb het inmiddels teruggezien en denk dat ik wel meer ruimte had kunnen geven. Hij (Bottas, red.) zat immers op de witte lijn."

Verstappen probeert de gemoeden direct tot bedaren te brengen. "Je kan er lang over doorgaan, maar het is nu eenmaal beslist", weet hij over de tijdstraf die hem van een derde plek aan de meet terugwierp naar P5 in de eindrangschikking. De Red Bull-rijder lacht als hem wordt gevraagd naar het commentaar wat hij gaf omtrent het niet voorbij laten van Bottas, ondanks dat hij al zeker was van een straf. "Nee, dan kom je er ook niet meer langs", grijnst de 20-jarige, "tijdens de wedstrijd was ik daar veel te boos voor."

Naast de vijf strafseconden heeft Verstappen tevens twee strafpunten op zijn licentie bijgeschreven gekregen. Het totaal van de Nederlander staat nu op vijf, dat betekent dat hij nog zeven strafpunten is verwijderd van een wedstrijd schorsing. De viervoudig Grand Prix-winnaar snapt niet helemaal waarom hij ook nog strafpunten heeft gekregen. "Ik vind het een beetje apart, maar oke", besluit de Nederlander.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen