Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Mercedes op alle vlakken beter dan Red Bull"

Max Verstappen geeft ruiterlijk toe dat zijn RB15 van Red Bull op ondergeschikt is aan de W10 van Mercedes. Daar waar Red Bull de afgelopen jaren het betere chassis had, is de Duitse grootmacht dit seizoen ook op dat vlak oppermachtig.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De smalle straten van Monte-Carlo vormen volgend weekend het decor van de Grand Prix van Monaco. In de afgelopen jaren opereerde Red Bull er vaak ijzersterk, maar dit jaar ziet het team zichzelf niet als de grote favoriet. Daarvoor is de dominantie van Mercedes in de Formule 1 te groot, zo weet Max Verstappen.

"Ik denk dat we op dit moment in geen enkele bocht sneller zijn dan Mercedes. Onze auto is prima in orde. Het is zeker niet zo dat we een slechte auto hebben, maar Mercedes is gewoon sneller dan de rest van het veld", beredeneert de Red Bull-coureur nuchter in gesprek met onder meer RacingNews365.

"In de medium snelle en snelle bochten zijn we aan elkaar gewaagd, maar dat is ook afhankelijk van de hoeveelheid downforce waarmee we rijden en dat verschilt per weekend. In Barcelona was duidelijk dat ze erg snel waren in de langzame bochten en daardoor verwacht ik dat ze ook in Monaco erg sterk zijn."

Teambaas Christian Horner onderstreept de uitspraken van de Nederlander. "Mercedes is de benchmark. Er is geen twijfel over mogelijk dat zij momenteel de beste auto hebben. Onze taak is om Mercedes bij te halen", geeft een strijdlustige Horner ruiterlijk toe.

In 2016 was Daniel Ricciardo namens Red Bull onderweg naar een dominante zege, tot het team de mist inging bij een pitstop. De Australiër finishte uiteindelijk als tweede, maar boekte vorig jaar alsnog zijn felbegeerde zege in Monaco. Verstappen heeft een mindere geschiedenis in Monaco, zo crashte hij in 2015 en 2016 uit de race en moest hij de editie van 2018 als laatste starten na een crash in de vrije training. Zijn beste resultaat in Monaco is een vijfde positie.

Met medewerking van Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

0 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam