Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen moest megaronde afbreken van Red Bull: "Het team wilde niet eens naar buiten"

Hoe snel had polesitter Max Verstappen kunnen rijden als hij zijn laatste, vliegende ronde niet had afgebroken tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje. De Nederlander zelf heeft wel een idee. Helaas mocht hij zijn ronde niet afmaken van Red Bull. Sterker nog: zijn team wilde eerst niet eens de garage uit.

Max Verstappen greep met overtuiging de poleposition voor de GP van Spanje. Hij kon tot de limiet gaan, omdat zijn Red Bull op het Circuit de Barcelona-Catalunya zo lekker gaat. "Vanaf de eerste ronde voelde het gewoon goed aan met de auto", glundert de Nederlander in gesprek met onder meer RacingNews365. "Natuurlijk moet je het opbouwen gedurende het weekend, maar als je veel vertrouwen hebt in de balans van de auto, dan kan je op dit circuit ook tot de limiet gaan."

Toch was het in het begin van de kwalificatie voor veel coureurs lastig om grip te vinden, nadat het eerder in de middag had geregend. Verstappen had nergens last van, zo vertelt hij. "Je weet natuurlijk dat het op sommige plekken een beetje glad is. Je bouwt natuurlijk ook een marge in, want in Q1 en normaal gezien ook in Q2 hebben we het totaal niet nodig om tot de limiet te gaan. Vooral als de baan er zo bij ligt. Je bouwt gewoon die marge in en ik moet zeggen dat ik nergens last van heb gehad. De banden zaten altijd in het goede werkvenster en ik kon prima mijn rondjes rijden."

Afgebroken

In Q3 ging Verstappen als een trein. Hij was zo snel, dat zijn tweede run niet nodig bleek te zijn. Hij pakte de pole met een groot verschil van bijna een halve seconde. Red Bull wilde Verstappen zelfs binnen houden en niet eens een tweede run laten rijden, maar dat weigerde Verstappen.

"Het team zei eerst: 'we gaan niet rijden'. Ik zei: 'ik wil rijden', want ik wist dat er nog meer in zat. Uiteindelijk zeiden ze: 'oke we gaan naar buiten en dan laten we het wel weten als er iemand sneller gaat'. Uiteindelijk ging niemand sneller en toen kwam ik in bocht tien aan. Ik zat op dat moment bijna twee tienden van een seconde onder mijn tijd, dus dat was ook een mooie ronde geweest, maar uiteindelijk was het niet nodig."

Had hij nog meer dan 0,2 seconde kunnen pakken op zijn eigen snelste tijd als hij zijn run had afgemaakt? Misschien als ik in bocht tien een betere exit had, of bocht twaalf, daar zat ook nog wel wat tijd. Dan had ik misschien een 1.11 kunnen halen." In dat geval was Verstappen ruim 0,7 seconden sneller geweest dan nummer twee Sainz.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi