Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2024

Verstappen moet razendsnelle McLarens voor zich dulden in tweede training België

Lando Norris heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. De Brit troefde Oscar Piastri en Max Verstappen ruim af op Spa-Franchorchamps.

Verstappen Friday Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Max Verstappen met een ruime voorsprong de snelste tijd noteerde in de eerste vrije training voor de Grand Prix van België, was het om 17:00 uur tijd voor de tweede oefensessie. De kans op regen nam geleidelijk aan toe, met als gevolg dat het meteen druk was op de baan. De meeste coureurs, inclusief Verstappen, begonnen met een stint op de mediums.

En op die band leek de 26-jarige Verstappen een signaal af te geven. In zijn eerste ronde was hij gelijk een tiende sneller dan Lando Norris, die ook nog eens op softs reed. George Russell, Carlos Sainz en Oscar Piastri gaven op mediums zelfs al drie tot vier tienden toe en zagen lijdzaam toe hoe Verstappen in zijn tweede run nog een tiende van zijn tijd afsnoepte.

Na twee runs vond Verstappen het welletjes en zocht hij de pitstraat op. Norris reed wel door op zijn softs, maar was niet in staat om zijn rondetijd te verbeteren. De stuiterende Lewis Hamilton deed dat wel op zijn mediums en schoof door naar de vierde plaats. 

Uitslag Tweede vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Kwalificatieruns

Halverwege de sessie was het traditioneel tijd voor een kwalificatiesimulatie op softs. Sainz was de eerste die onder de tijd van Verstappen dook, maar Piastri liet even zien dat het nog vele malen sneller kon. De Australiër reed een 1:42.4, was zo snel zes tienden sneller dan Sainz én troefde Verstappen met twee duizendsten af. Charles Leclerc nestelde zich achter de Red Bull-coureur op de derde plaats.

De run van Norris moest toen echter nog komen. De Brit haalde er nog eens twee tienden vanaf en zou uiteindelijk dus verreweg de snelste coureur zijn. In de slotfase focusten de teams zich namelijk op longruns, waardoor de tijden niet meer werden verbeterd.

Verstappen en Piastri werkten de longruns overigens af op mediums, Norris deed dat op softs. Daaruit bleek dat de Nederlander qua racepace ook nog tekort kwam ten opzichte van Norris en Piastri. Verstappen kon de tijden van zijn concurrenten in de beginfase matchen, maar moest later heel wat tijd, soms zelfs een seconde, toegeven. Eén ding is dus in ieder geval zeker: de dominantie van Verstappen in de eerste vrije training is verdwenen.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'