Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen na moeizame race: "Alles zat tegen vandaag"

Max Verstappen kende een uiterst ongelukkige Grand Prix van Italië. Vanaf de negentiende positie wist hij op te rukken naar de achtste plaats, maar zijn race zat er al bijna op in de eerste bocht.

Verstappen Raikkonen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende een zeer lastige eerste ronde. In het gedrang bij de eerste bocht beschadigde hij zijn voorvleugel, waardoor hij direct de pits op moest zoeken. Vanuit geslagen positie wist hij alsnog in de subtop te eindigen, maar de Red Bull-coureur spreekt van een dag waarop alles tegenzat.

"We hadden ook wel wat pech vandaag. Het was natuurlijk jammer van de eerste ronde, maar alles zat erg dicht op elkaar. Ik wilde uitwijken voor hem, maar raakte nog net zijn band", laat hij ten overstaan van RacingNews365 weten.

"Toen was er nog niets verloren en het ging eigenlijk best goed tot ik klem kwam te zitten achter Perez. Die kwam ik gewoon niet voorbij op de rechte stukken."

Verstappen maakte zijn tweede stop, de eerste geplande, maar net daarna konden zijn concurrenten profiteren van een virtual safety car periode, waardoor de Nederlander wederom terugviel. "Mijn stop kwam op een ongelukkig moment, omdat direct daarna de VSC kwam en ik drie plaatsen verloor. Ik zat toen weer achter mensen die ik net had ingehaald."

Het positieve was dat Verstappen in zijn ronden met een vrije baan voor zich een prima tempo liet zien: "De snelheid was erg goed op de momenten dat ik alleen reed. Maar, soms zit het mee als je achteraan zit en dan klopt alles. Dat kan helaas niet altijd en vandaag zat het allemaal tegen."

"De snelheid was wel goed en ik ben blij dat deze twee races (België en Italië, red.) erop zitten en we in Singapore weer gewoon vooraan mee kunnen doen."

Met medewerking van Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team