© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen na nieuwe inhaalrace: "Erg blij met derde plaats"

25 nov. 2018 16:09 Ruud Dimmers 2 reacties
Na een mislukte start wist Max Verstappen in Abu Dhabi toch nog op het podium te eindigen. De Nederlander was na afloop tevreden over zijn race.

Bij de start ging het mis voor Max Verstappen, waardoor hij veel posities verloor. Een inhaalrace zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur snel de aansluiting met de topteams weer vond.

Na afloop van de race laat Verstappen weten dat zijn auto in de anti-stall modus schoot. "Het was geen makkelijke race en ik had een probleem bij de start. De start zelf was goed, maar de motor schoot in een safety mode. Ik had dat probleem ook bij de herstart na de Safety Car."

Uiteindelijk finishte Verstappen toch nog als derde, waarbij hij het flink aan de stok had met Valtteri Bottas. "Het was niet makkelijk vandaag, maar we kwamen terug in een goede positie en konden de mannen voor ons onder druk zetten. Mijn stop was vrij vroeg vanwege de hypersofts, maar ik kon naderhand de supersofts goed in leven houden."

In de slotfase ging de Honda-motor van de Toro Rosso van Pierre Gasly nog kapot voor de neus van de Nederlander, die daar hinder van ondervond. "Ik had een prima snelheid, maar de laatste ronden waren niet makkelijk omdat een Toro Rosso olie lekte op mijn helm, waardoor ik weinig meer zag. Uiteindelijk ben ik erg blij met mijn derde plaats."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen