Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen na P3: "Ben heel blij voor Honda"

Voor het eerst in zijn carrière wist Max Verstappen een podiumplaats te behalen tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen. Tijdens de Grand Prix van Australië reed hij in zijn Red Bull-Honda een uitstekend tempo en passeerde Verstappen de Ferrari van Sebastian Vettel in het gevecht om de derde plaats.

Met een afwijkende pitstopstrategie opende Max Verstappen de aanval op Vettel en Lewis Hamilton. De Ferrari coureur werd op fraaie wijze verschalkt, maar de Mercedes-coureur bleef net buiten bereik. Verstappen is na afloop blij met zijn actie op Vettel: "Ik ben blij dat ik Vettel in kon halen, want dat is hier erg lastig. De auto voelde goed aan op de gele band, maar op de zachtere band is het lastig om je voorganger te volgen. De banden worden te warm zodra je dicht achter iemand rijdt, waardoor ik hier afstand moest houden."

In de slotfase van de race wist Verstappen het gat naar Hamilton te dichten en hem onder druk te zetten. Tot een echt gevecht kwam het niet, mede door een foutje bij de eerste bocht. "Ik was wat dingen op het stuur aan het veranderen en toen remde ik te laat, waardoor ik mijn wielen blokkeerde. Maar ik had Lewis toch niet in kunnen halen. We waren wel sneller, maar je kan hier gewoon niet inhalen", blikt de Red Bull-coureur terug voor de camera's van Ziggo Sport. Het gevecht om het bonuspunt voor de snelste raceronde draaide uit op een gevecht tussen Verstappen en winnaar Valtteri Bottas. Even had de Nederlander de snelste ronde in handen, maar de dominante raceleider ging er alsnog met het bonuspunt vandoor. "Ik heb hem uiteindelijk op een tiende of zo gemist. Als ik mezelf in de laatste ronde had laten afzakken dan was het misschien wel gelukt, maar ik wilde de druk erop houden bij Lewis", legt Verstappen uit. Motorleverancier Honda scoorde voor het eerst sinds haar terugkeer in de Formule 1 een podiumplaats. Een perfect begin van het huwelijk tussen Red Bull en Honda. Verstappen feliciteert de Japanners dan ook met het mooie resultaat. "Het is hun eerste podium in de Formule 1 sinds 2008 en het eerste in het V6-tijdperk. Ik ben heel blij voor ze."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024