© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen naar derde tijd in tweede training, Hamilton bovenaan

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training in Spanje de derde tijd op de klokken gebracht. Lewis Hamilton loste zijn teamgenoot Valtteri Bottas af aan de kop van het veld.

Racepace Red Bull lijkt uitstekend

De tijdenlijst wordt vroeg in de tweede vrije training aangevoerd door de beide Haas-coureurs. Echt reden tot juichen hebben ze daar echter niet, want het is Romain Grosjean die (niet voor het eerst vandaag) de auto niet op de baan weet te houden. Hij moet zijn auto achterlaten in de grindbak.

De eerste die de tijden van Formule 1's jongste team verbetert is Daniel Ricciardo. Zijn auto was op tijd weer klaar voor de tweede vrije training na zijn crash in de ochtend. Lang kan hij niet genieten van de snelste tijd, want achtereenvolgens Sebastian Vettel en Max Verstappen duiken eronder. Alle drie noteren ze hun tijd op de softs. Valtteri Bottas rijdt zich er op de mediums tussen.

Terwijl Max Verstappen zijn tijd verbetert, stormt Lewis Hamilton op dezelfde softs aan de Nederlander voorbij. Daniel Ricciardo volgt zijn voorbeeld en verwijst zijn teamgenoot terug naar de derde plaats.

Een tweede run op de supersofts levert Verstappen opnieuw de derde tijd op, nadat Bottas hem eerder terug had verwezen naar de vierde plaats. Daar houdt de Nederland tot en met het einde van de training stand, ondanks een onschuldige spin in bocht één.

Problemen zijn er voor Kimi Raikkonen die gevraagd wordt zijn auto stil te zetten. De Fin weet zijn auto echter rollend terug te brengen tot de pits. Motorproblemen lijken er de oorzaak van dat we hem in het restant van de training niet meer terugzien.

De racesimulatie van Max Verstappen toont een vertrouwd beeld. In racetrim lijkt de RB14 gewoon steengoed. Per ronde is hij enkele tienden per ronde sneller dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton op banden van dezelfde superzachte compound.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen