Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen neemt het op tegen illustere namen in strijd om prestigieuze sportprijs

Max Verstappen is genomineerd voor de Wereldsportman van het Jaar Award. De Nederlander staat met vijf sportgrootheden op de lijst voor de prestigieuze 'wereldtitel'.

Max Verstappen mag zich binnenkort mogelijk 'wereldsportman van het jaar' noemen. De Formule 1-wereldkampioen is met vijf andere sportgrootheden genomineerd voor deze award, welke elk jaar uitgereikt wordt door het internationale mediabedrijf Laureus. De Limburger neemt het in de verkiezingen op tegen enkele illustere namen. Tom Brady (American football), Novak Djokovic (tennis), Robert Lewandowski (voetbal), Caeleb Dressel (zwemmen) en Eliud Kipchoge (atletiek) zijn ook genomineerd voor de award.

Ook Hamilton en Vettel winnaars van de sportprijs

In de categorie sportteams is het Mercedes F1-team genomineerd. Zij nemen het op tegen het Argentijnse nationale mannen voetbalelftal, het vrouwenteam van FC Barcelona (voetbal), het Chinese Olympische schoonspringteam, het Italiaanse nationale mannen voetbalelftal en de Milwaukee Bucks (NBA). Het Mercedes-team won de prijs al eerder, in 2018. Brawn GP won het in 2010 en Renault in 2006. Meerdere F1-wereldkampioenen wonnen de prestigieuze prijs, gesponsord door Mercedes-Benz en IWC, in de categorie coureurs ook al eerder. Lewis Hamilton (2020), Sebastian Vettel (2014) en Michael Schumacher (2004 en 2002) mochten zich eerder al wereldsportman van het jaar noemen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"