Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Niet de eerste keer dat ik om een kampioenschap vecht"

In het kampioenschapsgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton wordt vaak gesproken over de druk die daarbij komt kijken. Verstappen geeft vaak aan dat die druk hem niet raakt, maar hoe kán dat toch?

Exact die vraag krijgt Max Verstappen voorgelegd in de persconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Zijn antwoord is uitgebreid, maar even nuchter en rechtdoorzee als altijd. "Ik houd gewoon van wat ik doe, en dat haalt de druk wel van de ketel. Het is bovendien niet de eerste keer dat ik om een wereldtitel strijd. Ja, het is de eerste keer in de Formule 1, maar niet in mijn leven. Uiteindelijk verandert er ook niks, want winnen moet je toch", zo stelt de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365. "En dat heb ik het verleden reeds gedaan en het streven is om dat hier in de Formule 1 ook te doen. En zoals ik eerder al aangaf, als de auto in staat is om te winnen, dan zal ik ermee winnen en als de auto daar niet toe in staat is, win ik niet."

Finale à la Senna & Prost?

Recent ging het in de media veel en vaak over historische titelgevechten in de F1 zoals tussen Ayrton Senna en Alain Prost en Michael Schumacher en Jacques Villeneuve, titelgevechten die beslist werden door een botsing in de laatste race. Gevraagd hoe ver Verstappen bereid is om te gaan, geeft hij aan niet stil te staan bij dat soort historische wetenswaardigheden. "Daar denk ik eigenlijk helemaal niet over na. Ik richt me op wat er op het circuit van mij verwacht wordt, en dat is dat ik zo goed mogelijk mijn best doe op het circuit. Dat is uiteindelijk ook hoe je een wereldtitel wint. Je moet zoveel mogelijk punten zien te behalen en natuurlijk hoort daar het verslaan van de concurrent bij."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi