Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Verstappen niet in top drie tijdens tweede training in Spanje

Waar Max Verstappen in de eerste training in Spanje er nog goed bij zat, was het tijdens de tweede training een stuk minder voor de Nederlander. De regerend wereldkampioen kwam niet in de buurt van de snelle tijden en kon zelfs maar ternauwernood in de top vijf blijven.

Verstappen FP2 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Helmut Marko na afloop van de eerste vrije training sprak van 'de beste vrijdag in tijden', was het begin van de tweede vrije training in Spanje er een die juist helemaal niet vlekkeloos verliep voor Red Bull en Max Verstappen. De Nederlander reed de eerste vijftien minuten rond met een andere voorvleugel, maar klaagde enorm over de wispelturige auto.

Ondertussen was het Mercedes dat in de openingsfase de snelste tijden noteerde, waarbij George Russell de snelste van de twee was. Lando Norris wist zich daar tussen te wurmen. Dat deden vrijwel alle coureurs op de mediumbanden. Max Verstappen kwam op die banden niet verder dan de vierde plaats, met een gat van ongeveer 3,5 tienden. Sergio Perez was zelfs een seconde langzamer dan de Nederlander.

Carlos Sainz was de eerste die zich op de zachte band liet zien. En hij deed meteen wat van hem verwacht werd, de snelste tijd pakken. Met ruim acht tienden sprong de thuisheld naar de snelste tijd, waarna Charles Leclerc en Norris volgden, maar niet sneller wisten te gaan. Ook Verstappen kon niet tippen aan de tijd van Sainz. Ondanks een paarse eerste én laatste sector kwam Verstappen twee tienden tekort op de snelste tijd. Hamilton lukte dat wel, met twee honderdsten dook de Brit onder de tijd van Sainz. 

Uitslag Tweede vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Voor Sergio Perez duurde het iets langer voor hij op de zachte banden naar buiten kon. Red Bull was lange tijd aan het sleutelen aan de auto van Perez, waarna de Mexicaan met nog twintig minuten te gaan eindelijk een tijd neer kon zetten. Erg succesvol was dat niet, slechts P13 voor Perez. Zijn tijd was ruim zes tienden langzamer dan Verstappen en ruim acht tienden langzamer dan de snelste tijd van Hamilton.

In de laatste minuten switchte Verstappen terug naar de mediumband om een langere run te rijden. De Nederlander was, samen met Piastri de enige die constant in de 1.19 bleef. Saillant detail daarbij is wel dat Verstappen als enige op de mediumband bezig was. De rest van de topteams focuste zich vooral op de zachte banden. Tot snellere tijden kwam het niet meer, waardoor Lewis Hamilton de sessie afsloot als snelste. Carlos Sainz en Lando Norris maakten de top drie compleet. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"