Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Verstappen niet in zijn element in verraderlijke laatste training Silverstone

Max Verstappen heeft een verraderlijke derde vrije training in Silverstone afgesloten als vijfde. De Nederlander was duidelijk aan het worstelen met zijn RB20 en moest uiteindelijk bijna negen tienden toegeven op de snelste man: George Russell.

Verstappen FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het begin van de vrije training was de baan nog erg nat. Op meerdere plekken lagen er nog plassen op de baan en dat zorgde ervoor dat men in het begin vooral op de intermediates naar buiten gingen. Ook dankzij de extreem koude temperaturen lag het tempo erg laag. Max Verstappen ondervond dit zelfs door in zijn eerste rondje meteen te spinnen in bocht 6.

De eerste rode vlag van de dag liet niet lang op zich wachten, want na slechts acht minuten stond Pierre Gasly ineens vast in het grind. De Fransman blokkeerde zijn achterbanden en kwam daarna vast te staan. Na de rode vlag gingen de coureurs opnieuw op zoek naar hun ritme en het was Charles Leclerc die dat ritme als eerste vond. Verstappen volgde al snel en ook Lewis Hamilton voerde het tempo op.

De tekst gaat verder onder de uitslag.

Uitslag Derde vrije training - Groot-Brittannië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Kop

Na een klein half uurtje besloten de meeste coureurs op terug te keren naar de pits. Duidelijk was wel dat de baan op bepaalde plaatsen vrij moeilijk opdroogde en dat de slicks voorlopig nog niet uit de kast getrokken konden worden. In de verraderlijke omstandigheden waren het vooral de Mercedessen, net als in Canada, erg snel. Dit werd kracht bij gezet doordat de eerste en tweede tijd voor respectievelijk George Russell en Lewis Hamilton waren.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan begon het opnieuw te regenen op Silverstone, waardoor de tijden eigenlijk niet meer sneller konden worden. Vele coureurs lieten dan ook vanaf dit moment de vrije training schieten, ook Verstappen. Hierdoor kwam de Nederlander niet verder kwam dan de vijfde plaats. De Nederlander had duidelijk moeite in de verraderlijke omstandigheden

Aan het einde van de sessie leek de baan nog wel íets beter te worden, maar ook niet meer dan dat. Beide Aston Martin-coureurs verbeterde zich, maar voor aan het veld kwamen er geen veranderingen meer. Voor de Britten werd het een uitslag om in te lijsten, want met George Russell, Lewis Hamilton én Lando Norris in de top 3 heb je meteen de drie thuisrijders opgenoemd.

Bekijk hieronder de spin van Verstappen.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan