Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen niet onder de indruk van Mercedes: "Wij waren vooral erg langzaam"

In de Formule 1 werd vol verbazing gekeken naar hoe Mercedes de eerste startrij voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico veiligstelde. Die verbazing was er bij Max Verstappen bepaald niet. Hij kijkt vooral in de spiegel.

Max Verstappen gold als de favoriet voor de poleposition voor de Grand Prix van Mexico en misschien zelfs wel als de topfavoriet. Sergio Perez had bovendien de pace om zich direct achter Verstappen op P2 te melden, zo was de verwachting. Het liep anders, want Mercedes pakte met een verschil van drie tienden de poleposition én de tweede startpositie. Velen vroegen zich hardop af waar Mercedes de snelheid opeens vandaan haalde om dat klaar te spelen, maar zo niet Verstappen. De Red Bull-coureur deelt de verbazing over het optreden van Mercedes niet.

Verstappen verwacht minder problemen in de race

"Nee, ik denk vooral dat wij erg langzaam waren en dat de grip in Q3 verschrikkelijk was", zo laat hij in de persconferentie optekenen. "In mijn laatste ronde wisten we wat terug te vinden, maar alsnog was het niet zoals we wilden en niet zoals de auto zich in de vrije trainingen gedroeg." Na de kwalificatie zat Verstappen dan ook nog met vragen: "Het is iets of wat een mysterie (waarom het minder goed liep in de kwalificatie, red.), maar morgen rijden we sowieso op andere banden, dus ik verwacht dat de balans dan weer in orde is." Als Verstappen nogmaals wordt uitgenodigd te reflecteren op de pace van Mercedes, herhaalt hij waar hij zijn eerdere antwoord mee begon: "Zoals ik al zei, onze kwalificatie was verschrikkelijk, dus geen verrassingen wat dat betreft."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China