Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hekelt langzame voorganger: "Maar kom op, gas erop!"

De GP van China kende twee keer een safety car-situatie. Hierdoor werd volgens Max Verstappen de snelheid uit de race gehaald en dit maakte het volgens de uiteindelijke winnaar een 'minder leuke' race.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op het Shanghai International Circuit boekte Max Verstappen zijn vierde zege van het seizoen. De race werd opgehouden doordat twee keer de safety car op de baan moest komen. Eerst omdat Valtteri Bottas stil kwam te staan en niet lang na de herstart omdat toen Kevin Magnussen Yuki Tsunoda uit de race tikte. Twee keer haalde het de snelheid uit de race en vooral bij de eerste safety car zag Verstappen zijn enorme voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hoewel beide situaties niets afdeden aan de dominantie van Verstappen in China, baalde de Red Bull-coureur zichtbaar van deze momenten. "Ik vond dat het gewoon te lang duren voordat die eerste auto (van Bottas, red.) werd weggehaald. En toen had ik het gevoel dat we nog een extra ronde voor niets achter de safety car bleven. ik dacht: 'Kom op, gas erop!'", zegt Verstappen.

"En toen kwam er nog een safetycar en opnieuw vond ik het lang duren voordat ze alles hadden opgeruimd, want je wil gewoon racen. Door die twee safety cars werd het gewoon wat minder leuk. Want anders hadden we waarschijnlijk meer verschillende strategieën gezien tussen de verschillende wagens. Nu reed iedereen min of meer gewoon, behalve Fernando Alonso die op softs reed. Het maakte het denk ik een beetje ongecompliceerder, dat was een beetje jammer."

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez