© Red Bull Racing

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Nieuwe Red Bull-bolide voelt goed in de simulator"

Volgende week woensdag pas wordt de nieuwe Red Bull RB15 getoond aan het publiek, maar Max Verstappen heeft zijn eerste meters in de nieuwe wagen er al op zitten. Virtuele meters wel te verstaan en die stemmen de Nederlander alvast positief.

Max Verstappen was gisteren (maandag) in Amsterdam om samen met G-Star zijn eigen kledinglijn te lanceren. Uiteraard blikte de Red Bull-coureur voor zijn eigen website alvast vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen. Centraal daarin staat de vraag hoe goed de nog te lanceren auto, de RB15, gaat zijn.

"Ik heb natuurlijk alleen nog maar in de simulator met de nieuwe auto gereden, maar die rondjes voelde positief aan", aldus Verstappen, die weet dat dat niet veel waard is zolang niet duidelijk is hoe de concurrentie ervoor staat. "Je weet niet wat de anderen doen. Je weet zodoende niet wat je kunt verwachten. Ergens is dat best spannend."

Waar Red Bull toe in staat is, weet Verstappen nog niet, maar waar hij op hoopt natuurlijk wél: "We proberen in 2019 zoveel mogelijk races te winnen, wat er uiteindelijk toe leidt dat we meestrijden om het kampioenschap. We weten echter nog niet hoe goed de nieuwe auto en de nieuwe motor gaan zijn, dus het is heel lastig om een reële inschatting te maken van wat we kunnen."

De Honda-motor is wellicht het grootste vraagteken dat boven het team uit Milton Keynes hangt, maar Verstappen vertrouwt op de Japanners: "We zullen qua vermogen niet meteen met Mercedes en Ferrari kunnen strijden, maar Honda geeft alles om ze zo snel mogelijk te evenaren. De drive om te winnen is er en dat geeft het team ontzettend veel energie."

Aan de Nederlander zelf zal het in het nieuwe seizoen naar eigen zeggen niet liggen: "Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en ik kan alleen maar hopen dat dat genoeg is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen