Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen nog met vraagtekens over zwakke punten Red Bull

Voor Max Verstappen verlopen de testdagen in Bahrein tot nu toe op rolletjes. De Nederlander is heel blij met het gedrag van de nieuwe RB20.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste testdagen zijn toch altijd een spannend moment voor alle teams. Max Verstappen mocht woensdag voor het eerst écht de RB20 aan de tand voelen en dat ging vrij soepel. De wereldkampioen reed 143 ronden en was en passant ook de snelste van het veld. Natuurlijk zijn tijden niet het belangrijkste, maar het is toch fijn om bovenaan alle lijstjes te staan. Verstappen vertelt tegenover onder meer RacingNews365 dat alles vlekkeloos verliep.

"We hadden alleen een filmdag in de regen afgewerkt, dus op dat moment konden we niet zoveel doen", stelt Verstappen. "Dan zet je de auto hier op de baan en eigenlijk voelde alles meteen goed aan. Dan ga je door het hele testplan heen en ook dat verliep vlekkeloos. Dus ik heb weinig problemen gekend."

Verbetering

Verstappen voelde meteen dat het goed zat. "De balans was vanaf het begin in een goede window. Dan gaat het meer om dingen testen in plaats van echt een goede balans vinden. Qua pure snelheid weet ik het natuurlijk niet ten opzichte van de rest, maar het is wel fijn dat je gelijk met een goede balans kan beginnen."

De Nederlander ziet de vlekkeloze start als een bevestiging. "Het geeft aan dat het team weet wat ze doet. In de simulator testen we ook veel om een goede set-up voor de start te bouwen. Het is wel knap dat de juiste dingen in de simulator opgepikt worden zonder dat de auto op het circuit gereden heeft."

Maar waar zitten de specifieke verbeteringen? "De auto van vorig jaar was natuurlijk heel goed, maar we waren niet bijzonder op stratencircuits en in langzame bochten. Daar probeer je wel aan te werken. De tijd zal uitwijzen of dat gelukt is, want in Bahrein rijd je niet heel veel over kerbstones. We moeten de andere circuits even afwachten."

Red Bull kwam met een nieuw concept, terwijl de overige teams de dominante RB19 uit 2023 goed geanalyseerd hebben. Hier en daar waren wat kopieën te zien. Verstappen snapt dat wel. "Dat viel natuurlijk wel te verwachten. Ik snap wel dat heel veel teams een beetje richting onze stijl gaan als je kijkt wat voor jaar wij hadden. Wij denken weer dat dit (het huidige concept red.) de volgende stap is. Iedereen heeft zijn eigen ideeën daarover."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China