Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen nu volwassen genoeg om kampioen te worden"

Max Verstappen is de laatste jaren volwassen geworden en dat maakt hem klaar voor zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Dat is de mening van voormalig Formule 1-coureur en analist Karun Chandhok.

Als Karun Chandhok aan het woord is tijdens de Autosport International Show vergelijkt hij de Max Verstappen van nu met de Lewis Hamilton van 2008: "Max Verstappen is nu volwassen en klaar om wereldkampioen te worden. Hij is nu op hetzelfde punt als Lewis Hamilton in 2008. Hij is klaar om een seizoen lang te vechten om de wereldtitel."

Dat Max Verstappen klaar is voor de wereldtitel wil echter niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk een logische titelkandidaat is. Daarvoor is de Nederlander volgens de Indiër van heel veel factoren meer afhankelijk. "Het is de vraag of Honda hem een motor kan geven waarmee Red Bull kan presteren. Dat zou echt geweldig zijn voor de Formule 1", vervolgt Chandhok, die een en ander positief inziet: "Het leek erop dat Honda richting het eind van het vorige seizoen de zaakjes op orde wist te krijgen. De update die ze in Japan brachten, leek echt een flinke stap voorwaarts." "Honda moet succesvol worden in de Formule 1, want alleen dan kan Red Bull weer succesvol worden. Een driemansgevecht tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull is wat we allemaal willen zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"