Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen nuanceert zorgwekkende uitlatingen Marko

Helmut Marko gaf onlangs te verstaan dat de correlatie tussen de simulator en de praktijk op dit moment niet goed is, met mindere prestaties op het fysieke circuit tot gevolg. Max Verstappen nuanceert die geluiden een beetje.

Verstappen Thu Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Rond de Grand Prix van Monaco werd duidelijk dat de achilleshiel van Red Bull de wielophanging was. De configuratie maakt dat de RB20 zich met name in langzame bochten niet makkelijk over de kerbstones laat manoeuvreren. Red Bull-adviseur Helmut Marko legde uit dat dat onder andere te maken had met een gebrekkige correlatie tussen de simulator en de praktijk.

Het is een in de basis zorgwekkend statement, want als er structureel iets niet klopt in die wisselwerking tussen de virtuele en de echte wereld, kan een oplossing moeilijk te vinden zijn. Maar op de donderdag voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Canada nuanceert Verstappen die uitspraak enigszins, al spreekt hij Marko ook niet geheel tegen.

"Misschien dat het er mee te maken heeft dat de situatie iets te gunstig geschetst werd met betrekking tot het afstellen van de auto. Maar het is nu eenmaal zo dat sommige circuits beter tot uiting komen dan andere circuits", aldus de wereldkampioen tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik denk dat iedereen hier dat wel zal herkennen als je hen daar naar vraagt. Het is erg moeilijk om met de sim altijd de spijker op de kop te slaan. Maar het is nog altijd een zeer handige tool. Het helpt ons als coureurs vooruit en we kunnen veel uitproberen. Maar voor sommige circuits werkt die tool beter dan voor andere."

Gevraagd wat voor omstandigheden Verstappen op zondag liever heeft, regen of droog, haalt hij zijn schouders op: "Dat maakt mij niks uit. Nat of droog, het is mij om het even."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024