Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Ocon daagde me bewust uit in Brazilië"

De duwpartij in Brazilië tussen Max Verstappen en Esteban Ocon ging de hele wereld over. Na afloop liet de Nederlander al weten dat hij het onterecht vond dat hij hiervoor bestraft werd, aangezien Ocon ook een rol speelde in het incident. Nu doet hij uit de doeken wat er precies voor viel.

Max Verstappen heeft het incident al lang achter zich gelaten, maar moet binnenkort een taakstraf voor de FIA uitvoeren van twee dagen. Wat die straf in gaat houden is nog onbekend, maar de Nederlander zal tijdens die dagen het goede voorbeeld moeten geven.

In het AD blikt Verstappen nog eenmaal terug op de duwpartij met Esteban Ocon. Die volgens de Red Bull-coureur volgde op uitdagend gedrag van de Fransman. "Voor mezelf was ik super rustig, maar ik wilde verhaal halen. Zo van: wat deed jij nou? Toen begon hij me een beetje uit te lachen, wat ik een ongepaste reactie vond. Toen gaf ik hem een duw en begon hij meteen te schreeuwen van 'haal de camera's erbij'. "Hij zei ook 'duw me dan, duw me dan'. Tja, dan houd ik natuurlijk niet in. Die camera's maken me niets uit en ik vond het een normale reactie." Ocon en Verstappen moesten zich na afloop van de Braziliaanse Grand Prix melden bij de wedstrijdleiding. De Force India-coureur kreeg geen straf voor zijn aandeel in het incident. Verstappen werd bestraft met een taakstraf van twee dagen.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China