Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ondanks sprintzege niet helemaal tevreden: "Maar uiteindelijk was het een goede dag"

Max Verstappen vertrok de sprintrace vanaf de eerste startpositie en won uiteindelijk ook, maar makkelijk ging het niet. Onderweg moest hij namelijk Charles Leclerc inhalen, omdat de Nederlander niet goed uit de startblokken kwam. Daar was hij niet blij mee, maar toch spreekt hij van een goede dag.

Verstappen Sprint Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen veroverde op vrijdag de 'pole' voor de sprintrace in Imola, maar de overwinning tijdens de sprintrace was geen vanzelfsprekendheid. De Red Bull-coureur zag Charles Leclerc al na honderden meters voorbij razen, maar uiteindelijk kon hij enkele ronden voor het einde weer terugslaan.

Meteen na de race vertelt de Nederlander over zijn sprintrace, die dus niet lekker begon. "De start was heel slecht. Ik weet niet wat er gebeurde en waarom, maar ik had te veel wheelspin. Daarna moesten we kalm blijven, maar in eerste instantie leek het erop dat Charles meer pace had. Daarna waren zijn banden denk ik op, konden wij het gat dichten en op weg naar bocht twee de inhaalactie maken"

Zondag is alles weer anders

Op de zachte banden, waarop zowel Max als Charles van start gingen, leek Red Bull dus in het voordeel. Het is echter maar zeer de vraag of we dat rubber op zondag terug gaan zien tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Verstappen rekent zich dus nog niet rijk, zo vertelt hij. Hij zal zijn spiegels zeker in de gaten gaan houden.

"Op zondag is het misschien weer anders, maar vandaag werkte het voor ons dat we op deze zachte compound reden. Het is in ieder geval fijn dat we een vlekkeloze sprintrace achter de rug hebben. Als we op zondag weer zo starten als vandaag, moet ik zeker over mijn schouders kijken", lacht Max. "Er zullen weer andere banden worden gebruikt tijdens de race, dus alles kan dan weer helemaal anders zijn. Vandaag was in ieder geval een goede dag", zo sluit Verstappen af.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x