Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ondanks verbeterpunten zeer tevreden na 'positieve dag' voor Red Bull

Max Verstappen kijkt met tevredenheid terug op de eerste twee vrije trainingen in Canada. De Nederlander ziet nog een aantal kleine verbeterpunten, maar weet al zeker competitief te zijn.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen was tijdens beide trainingen op de vrijdag in Canada de snelste coureur van het veld. De Nederlander spreekt van 'een positieve dag' en complimenteert Red Bull met het verrichte werk. "De auto werkte goed", laat hij weten middels Verstappen.com. "Natuurlijk kijk je naar een paar dingen om wat extra balans te vinden, maar over het algemeen was het een goede start van het weekend."

Het is alweer een tijd geleden dat er is geracet op Circuit Gilles Villeneuve en met de nieuwe generatie Formule 1-bolides was er nog veel onzeker. Toch is de Nederlander zeer tevreden over de start van het weekend. "Ook met de banden ging het goed. De zachtste band is altijd het moeilijkste om goed te laten werken en ook dit ging goed. We hebben een competitieve auto dus dat is goed."

Kleine verbeterpunten voor Red Bull

Verstappen legt uit dat het op zondag tijdens de Grand Prix van Canada qua snelheid wel goed zit. "De longrun ging goed. Het circuit is lastig voor de banden en de remmen. We hebben nog wel een paar dingen die we moeten verbetering, maar ondanks dat hadden we een goede dag", aldus de WK-leider.

Terwijl Verstappen sterk is begonnen aan het weekend, valt titelconcurrent Charles Leclerc alvast wat terug op de startgrid. De Ferrari-rijder krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor het verwisselen van een motoronderdeel, waardoor hij bij de start van de GP van Canada niet direct een dreiging zal zijn voor de Limburger.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt