Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen oneens over 'gelukjaar' voor Red Bull: "Dat kun je afdwingen"

Hebben Max Verstappen en Red Bull een jaar vol geluk? Absoluut niet, zo vindt de Nederlander zelf.

Verstappen Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull won vooralsnog alle races dit Formule 1-seizoen, waarvan maar liefst twaalf door Max Verstappen (tien op een rij) en twee door Sergio Perez. Het jaar kan haast niet beter verlopen voor het Oostenrijkse topteam, dat de afgelopen jaren de Mercedes-dominantie kon doorbreken.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore staat Verstappen een selecte groep Nederlandse pers, waaronder RacingNews365, te woord. Als er gevraagd wordt naar het seizoen van hemzelf en van Red Bull, en of ze ook geluk hebben gehad, reageert hij stellig: "Geluk kun je ook afdwingen."

"Ik denk dat we tot nu toe dit jaar niet echt heel veel geluk hebben gehad. Ik denk dat we heel veel hebben afgedwongen en ook tijdens moeilijke situaties de juiste beslissing hebben gemaakt. Je moet er eigenlijk niet zo veel over nadenken, maar gewoon gas geven. Dan heb je er niet zo veel last van", lacht hij.

Hoewel niemand buiten Red Bull nog een race wist te winnen, komt de concurrentie langzaam maar zeker dichterbij. Achter Verstappen is het gevecht volop gaande. Wie er tweede, derde of net vierde wordt, is de afgelopen races lastig te voorspellen. We vroegen aan de Nederlander of hij zelf ook wat van die gevechten mee krijgt.

"Ik ben er eigenlijk niet zo veel mee bezig", is zijn antwoord, waarna hij wel uitlegt de Grands Prix op een later moment wel nog checkt. "Je bent (in het raceweekend) druk genoeg met je eigen auto, om daar het beste uit te halen. Als je dan thuis komt, dan kijk je de race terug en dan krijg je wat meer mee van alles", aldus de huidige WK-leider in de Formule 1.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"