© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen ontevreden na kwalificatie: 'Laatse ronde was gewoon ruk'

22 okt. 2017 00:27 Rik Alkema 0 reacties
Max Verstappen wist op voorhand al dat hij een kwalificatie 'voor spek en bonen' zou gaan rijden door de 15 plaatsen gridstraf die hij krijgt. De Nederlander wilde zichzelf echter een zo goed mogelijke uitgangspositie verschaffen, maar kwam niet verder dan de zesde tijd. Verstappen was daar na afloop dan ook niet tevreden over.

Verstappen niet tevreden na kwalificatie

In het eerste deel van de kwalificatie kwam Verstappen nog heel dicht bij Lewis Hamilton en ging hij als tweede door naar Q2. 

"Je weet dat Lewis op supersoft rijdt, dus ik trok daar niet echt conclusies uit. Wij reden op de ultrasoft omdat we wilden zien hoe snel we waren, meer niet", legt hij uit tegenover de camera van Ziggo Sport.

In Q2 reed Verstappen op de supersoft band, zodat hij in de race ook op die band kan starten. Daarmee koos hij logischerwijs voor een alternatieve strategie, om zichzelf naar voren te kunnen knokken tijdens de race.

In het laatste ging Max toch nog voor een snelle tijd, zodat hij zover mogelijk naar voren kan starten morgen. Dat lukte echter niet, tot grote ontevredenheid van hemzelf.

"De balans was niet helemaal top, maar mijn ronde in Q3 was ook gewoon ruk. Ik maakte een fout in de laatste sector waardoor ik twee, drie tienden verloor. Dat is wel balen, want je wilt zover mogelijk naar voren starten", was hij kritisch op zichzelf.

"Uiteindelijk kan je er niet zoveel aan veranderen en je moet toch achteraan starten. Maar je gaat de race toch lekkerder in met een goede kwalificatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen